آشنایی اولیه با نرم افزار سیستم مدیریت بانک اطلاعاتی SQL Server
به دنیای زیبای SQL خوش آمدید، SQL Server نرم افزار سیستم مدیریت بانک اطلاعاتی است که توسط شرکت مایکروسافت ارائه شده است، یک نرم افزار کارآمد که کاربران زیادی را به طرف خود جذب کرده است
ویژگی های این نرم افزار شامل:
- چندین هزار کاربر می توانند به اطلاعات بانک اطلاعاتی دسترسی داشته باشند.
- ایجاد بانک های اطلاعاتی با چندین ترابایت حجم.
- قابلیت به کارگیری از حداکثر سخت افزار موجود در سیستم.
- قابلیت پشتیبان گیری پیشرفته و آنلاین بودن در 99 درصد موارد.
- امنیت بالا و دسترسی کاربران ویندوز با همان نام کاربری بهSQL
- و چندین و چند ویژگی دیگر…
قبل از نصب SQL Server باید برای آن برنامه ریزی نمایید. که اصطلاحا به آن Installation Planning می گویند. البته این موضوع بیشتر در Administration SQL Server مطرح می شود ولی ما قبل از آن یکسری نکات را می گوییم که باید مدنظر داشته باشید :
باید نیازمندی های سخت افزاری و نرم افزاری که برای نصب SQL Server نیاز هست را بشناسید.
نسخه های SQL Server:
- Express: یک نسخه رایگان است. (حداقل 512 مگابایت Ram، توصیه مایکروسافت یک CPU:1.4Ghz بوده ولی پیشنهاد ما این است که شما یک CPU:2.4Ghz داشته باشید)
- Enterprise: (میزان Ram حداقل 1 گیگابایت هست که توصیه مایکروسافت 2 گیگ می باشد اما پیشنهاد ما 4 گیگ می باشد تا راحت تر و با سرعت بهتر کارتان پیش برود، یک CPU:2Ghz داشته باشید، علاوه بر اینها شما حداقل 6 گیگابایت فضای خالی بر روی HDD نیاز دارید)
- Development: (مشابه نسخه Enterprise)
- Standard: (مشابه نسخه Enterprise)
- و…
در حالت عادی یعنی توسعه، شما یک هارد ساده می خواهید که SQL Server را بر روی یکی از درایوهایش نصب نمایید. علاوه بر این موارد شما باید در نظر بگیرید که SQL Server را به چه صورت می خواهید نصب کنید؟ یک مفهومی به نام Instance و یکسری موارد به نام Shared Components در SQL Server داریم.
Instance : زمانی که SQL Server را نصب نمودید، دیتابیس هایتان براساس Instance تقسیم بندی می شوند شما می توانید بر روی یک سیستم، یک تا پنج Instance را نصب و از هر Instance برای کارهای موردنظرتان استفاده نمایید.
به عنوان مثال یک Instanceبرای Development داشته باشید، یک Instanceبرای Production و یک Instanceبرای Test که دسترسی ها، دیتابیس ها و… به تفکیک Instance مشخص می شود.
به عنوان مثال یک دیتابیس با نام Shop بر روی Development و یکی هم بر روی Production داشته باشید.
شما هم باید مشخص کنید که برای کارتان چند Instance نیاز دارید.
Shared Components : اینها هم یکسری Component ها هستند که بین تمام Instance های SQL مشترک بوده مثل Connectivity Tools… و Management Studio و یا SQL Server Data Tools که جلوتر، راجع به آنها توضیح خواهیم داد.
پس باید بدانید که Instance هایی که می خواهید براساس نیازمندی هایتان نصب کنید چند تا می شود که این موضوع در مرحله Planning در نظر گرفته می شود.
بحث Planning خیلی گسترده بوده حتما در قسمت Administration راجع به آن صحبت بیشتری خواهیم کرد؛ اما در حالت عادی شما فقط یک کامپیوتر می خواهید که یک HDD داشته و Ram و CPU آن براساس نیازمندی های مشخص شده باشد. سپس SQL Server را بر روی کامپیوترتان نصب کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.