روش باز کردن و تعمیرانواع سرخ کن های برقی (electric fryers)
مقدمه
سرخ کن برقی دستگاهی است که انرژی الکتریکی را به انرژی حرارتی تبدیل می کند و برای سرخ کردن سیب زمینی، گوشت، مرغ، ماهی و مواد غذایی دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه برای استفاده در منزل ساخته شده و در کاربردهای صنعتی بکار نمی رود.
انواع سرخ کن برقی
شکل 1-4 یک سرخ کن با مخزن ثابت را نشان می دهد. این دستگاه دارای خروجی روغن با لوله ی مخصوص، ترموستات قابل تنظیم و دو فیلتر جذب بو و چربی میباشد. المنت این دستگاه 1200 وات می باشد.
1 در شکل2-4 لیتری یک نوع سرخ کن با محفظه ی نشان داده شده است. این سرخ کن دارای دریچه های بازدید، فیلتر خروجی با قابلیت جذب بو و چربی، کاسه ی جدا شونده قابل شست و شو، تایمر قابل جدا شدن، دسته ی چرخان، دسته ی قفل کننده و ترموستات حرارتی میباشد.
شکل3-4 یک سرخ کن قدیمی را نشان می دهد. این دستگاه دارای محفظه ی سیم جمع کن، المنت 1200 وات قابل جدا شدن از محفظه ی روغن، فیلتر، ترموستات قابل تنظیم و محفظه ی روغن قابل شستشو می باشد.
شکل4-4 یک نوع سیم جمع کن سرخ کن برقی را نشان می دهد. این سرخ کن در کار عملی شماره ی یک جهت باز کردن و بسته شدن مورد استفاده قرار گرفته است.
شکل5-4 نوع دیگری از سرخ کن با محفظه ی روغنی1/5 لیتری و قابلیت جدا شوندگی را نشان می دهد که مجهز به کلید و ترموستات حرارتی قابل تنظیم م یباشد. جنس بدنه و سبد آن از استیل می باشد و دارای دریچه ی بازدید از بالا و فیلترخروجی هوا با قابلیت جذب بو و چربی میباشد.
شکل 6-4 نوعی سرخ کن با محفظه ی روغنی یک لیتری را نشان می دهد. این دستگاه دارای بدنه ی کوچک جهت صرفه جویی در روغن، دریچه ی بازدید، ترموستات قابل تنظیم، دکمه فشاری جهت باز شدن در سرخ کن و دو عدد فیلتر خروجی هوا با قابلیت جذب بو وچربی م یباشد.
شکل 7-4 جدیدترین نوع سرخ کن را نشان می دهد. سرخ کردن غذا با این دستگاه بدون بو و بدون روغن انجام می شود و دارای سیستم اتوماتیک وارونه کردن مواد غذایی، ظرف داخلی از جنس تفلون مخصوص، تایمر با دقت بالای پخت، دریچه ی بازدید با دید از اطراف، کاسه ی جدا شونده ی قابل شستشو و ترموستات قابل تنظیم می باشد.
روش کار با سرخ کن برقی و انتخاب درجه حرارت
مطابق شکل 8-4 با فشار بر دکمه ی درپوش سرخ کن، درپوش به راحتی باز می شود.
مانند شکل 9-4دکمه درپوش را گرفته و به طرف بالا بکشید تا درپوش باز شود. درپوش حداکثر می تواند 90 درجه باز شود.
در شکل4-10 با باز شدن درپوش، شبکه ی خروج بخار به طرف فیلترها، لاستیک آب بندی، سبد و دسته ی آن به خوبی دیده می شوند.
مطابق شکل 11-4 دسته ی سبد را گرفته و به طرف بالا حرکت دهید تا نسبت به سبد زاویه 45 درجه تشکیل دهد.
طبق شکل 12-4 دسته ی سبد را گرفته و به طرف بالا حرکت دهید تا از داخل قابلمه خارج شود.
در شکل 13-4 سبد بطور کامل از داخل قابلمه ی جای روغن بیرون آورده شده است.
در شکل14-4 با خارج شدن سبد از داخل قابلمه ی آلومینیومی، داخل دستگاه به خوبی دیده می شود. همچنین برجستگی کف قابلمه را نیز مشاهده می کنید که محل قرار گرفتن المنت حرارتی در زیر قابلمه می باشد.
طریقه ی پُر کردن و تخلیه روغن
مطابق شکل15-4 1 لیتر روغن پُر کنید. مقدار 4/ 3 قابلمه را با روغن باید همیشه بین بیشترین(min) و کمترین (max ) باشد.
در مواقعی که سطح روغن پایین تر از حد مجاز است از سرخ کن استفاده نکنید زیرا قطع کننده ی حرارتی عمل خواهد کرد.
بهترین نتیجه وقتی حاصل می شود که از روغن بادام با کیفیت بالا استفاده شود. همچنین باید از مخلوط کردن روغن های مختلف با یکدیگر خودداری کرد.
مطابق شکل16-4 پس از اتمام کار آشپزی باید روغن داخل دستگاه را با استفاده از لوله ی مخصوص تخلیه کرد.برای این کار ابتدا لبه ی در پوش لوله ی تخلیه را به طرف بالا بکشید.
طبق شکل17-4 کشیدن لبه ی در پوش لوله ی تخلیه به طرف بالا، لوله ی تخلیه که از جنس نوعی لاستیک نسوز سیلیکون می باشد دیده می شود.
در شکل18-4 لوله ی تخلیه را که بطرف بالا خم شده و نوک آن در شیار مخصوصی قرار گرفته مشاهده می کنید. در این حالت سر لوله را از داخل شیار خارج کنید.
در شکل19-4 با خارج شدن سرلوله ی تخلیه، لوله تخلیه و درپوش آن به خوبی دیده می شوند.
طبق شکل20-4 برای خارج کردن روغن از داخل قابلمه می توان پس از خنک شدن روغن، با یک دست لوله ی لاستیکی را فشار داد و با دست دیگر، در پوش را از سر لوله برداشت.
مانند شکل21-4 برای تخلیه روغن حتما باید از لوله ی تخلیه استفاده کرد. همچنین یک ظرف با حجم کافی را زیر لوله ی تخلیه قرار دهید تا روغن داخل سرخ کن بطور کامل در ظرف تخلیه شود.
مطابق شکل 22-4 پس از تخلیه ی کامل روغن، درپوش لوله ی تخلیه را روی آن قرار دهید و سپس لوله را به طرف بالا خم کرده و درپوش آن را در شیار مخصوص قرار دهید تا دستگاه برای آشپزی مجدد آماده باشد.
طریقه انتخاب درجه ی حرارت پخت
در شکل23-4 درجه حرارت و مدت زمان مناسب سرخ کردن انواع غذاها را روی سرخ کن مشاهده می کنید. بکارگیری دماهای توصیه شده برای غذاهای مختلف بسیار مهم است زیرا اگر دما خیلی پایین باشد، غذای سرخ شده روغن زیادی را جذب می کند و اگر دما خیلی زیاد باشد روی غذا به سرعت برشته و درون آن خام می ماند.
شکل24-4 ولوم یک ترموستات قابل تنظیم را نشان می دهد که روی صفر قرار دارد و اگر آن را در جهت حرکت عقربه های ساعت بچرخانید، می توانید به ترتیب درجه و 1900 که -1700– 1600 – حرارت های 1500 آخرین حد می باشد را انتخاب کنید.
1800 این انتخاب بستگی به نوع مواد غذایی غیر یخی دارد که در شکل 23 4 مشاهده می کنید.
در شکل25-4 وم روی درجه حرارت 160 درجه با زمان 6 دقیقه قرار گرفته است که برای سرخ کردن ماهی بکار می رود. مدت طبخ به صورت تقریبی است و با توجه به دمای اولیه ی غذا تغییر می کند.
روش تعویض فیلتر روغن و فیلتر جذب کننده ی بو فیلترها پس از مدتی تغییر رنگ داده و کارآیی خود را از دست می دهند و باید عوض شوند. برای این کار مانند شکل4-26 ابتدا پوشش پلاستیکی روی فیلترها را بطرف جلو فشار داده و سپس آن را به طرف بالا بکشید تا از جای خود خارج شود
مطابق شکل 27-4 پوشش پلاستیکی را از جای خود خارج کنید. در این حالت فیلتر سیاه رنگ به خوبی دیده می شود.
مطابق شکل28-4 فیلتر سیاه رنگ را از جای خود خارج کنید. این فیلتر از کربن فعال شده م یباشد و دارای قدرت جذب فراوان م یباشد و بوی مواد غذایی را بطور کامل گرفته و از پخش شدن بو در آشپزخانه جلوگیری می کند. بسته به نوع و حجم مواد غذایی در هر بار سرخ کردن، می توان از هر فیلتر برای 30 تا 40 بار سرخ کردن استفاده کرد.
مطابق شکل 29-4 یلتر سفید رنگ که آخرین فیلتر صافی روغن می باشد را از جای خود خارج کنید. وقتی علامت نشانگر روی فیلتر از رنگ صورتی به خاکستری تغییر رنگ دهد، فیلتر باید عوض شود.
وقتی علامت نشانگر روی فیلتر از صورتی به قرمز تغییر رنگ دهد، بسته به مدل دستگاه می توان از فیلتر برای 10 تا 15 مرتبه ی دیگر نیز استفاده کرد. این علامت از سوراخی که زیر درپوش فیلتر)در سرخ کن( قرار دارد به خوبی دیده می شود.
انواع فیلتر جذب کننده ی بو و چربی
شکل 30-4 فیلتر و صافی های جذب کننده ی بو را نشان می دهد. با برداشتن درپوش روی فیلترها به راحتی می توان فیلترهای سیاه و سفید را به ترتیب از جای خود خارج کرد.
شکل31-4 تعویض فیلتر یک نوع سرخ کن برقی را نشان می دهد. پس از برداشتن دریچه ی روی فیلترها ابتدا فیلتر مشکی را از جای خود خارج کنید.
طبق شکل 32-4 پس از برداشتن درپوش و فیلتر مشکی، فیلتر سفید را از جای خود خارج کنید. هرگاه این فیلتر تغییر رنگ دهد باید عوض شود.
شکل33-4 نوع دیگری از فیلتر سرخ کن را نشان می دهد.
فیلتر این نوع سرخ کن ها در داخل درپوش بالایی قرار دارد.
انواع المنت های سرخ کن برقی
شکل34-4 یک نوع المنت سرخ کن 1200 وات را نشان می دهد که به صورت دایره م یباشد و در زیر مخزن روغن پرس شده است.
در شکل 35-4 مخزن روغن و سبد سرخ کن را مشاهده می کنید که از داخل دستگاه خارج شده اند و المنت مارپیچی شکل دستگاه نیز به خوبی دیده می شود که مخزن روغن روی آن قرار می گیرد.
مطابق شکل 36-4 پس از اتمام آشپزی و برای تمیز کردن مخزن روغن، می توان این نوع المنت و ترموستات را از جای خود خارج کرد.
شکل 37-4 نوع تایمر دیجیتال را نشان می دهد که به راحتی از جای خود خارج می شود و می توان آن را برای زمان های مختلف تنظیم کرد.
انواع مخزن روغن و سبد سرخ کن
شکل 38-4 یک نوع مخزن استیل و سبد سرخ کن را نشان می دهد که آنها را به راحتی می توان از جای خود خارج کرد.
شکل 39-4 طریقه ی خارج کردن یک سبد از داخل بدنه ی سرخ کن ران شان می دهد. جنسا ین سبدا ز مفتول هایا ستیل م یباشد.
در شکل40-4 نوعی مخزن سرخ کن را مشاهده می کنید که م یتواند از جنس چدن یا ورق آهن با روکش تفلون باشد.
سبد این سرخ کن م یتواند به وسیله ی یک دسته که دارای عایق حرارتی میباشد به صورت کشویی از جای خود خارج شود.
شکل 41-4 نوع دیگری از مخزن و سبد سرخ کن را نشان می دهد. جنس مخزن از آلیاژ آلومینیوم م یباشد و به صورت ثابت طراحی شده است.
به همین دلیل برای خارج کردن روغن از داخل مخزن، از یک لوله ی پلاستیکی سیلیکون مقاوم در برابر حرارت استفاده شده است.
انواع ترموستات
شکل 42-4 یک ترموستات قابل تنظیم را نشان می دهد که از نوع بی متالی م یباشد و محل نصب آن را مشاهده می کنید. همچنین بازوی حساس به حرارت و پلاتین ها نیز به خوبی دیده می شوند.
در شکل 43-4 نوع دیگری از ترموستات بی متالی قابل تنظیم نشان داده شده است. معمولاً تمام سی مهای رابط از نوع نسوز می باشند.
شکل 44- 4 یک ترموستات گازی را نشان می دهد که دقیق تر از ترموستات بی متالی است. همچنین یک لوله ی باریک که به جلوی ترموستات وصل می باشد نیز به خوبی دیده می شود
حفاظت و ایمنی در سرخ کن برقی
1- هرگز به کودکان اجازه ندهید بدون نظارت شما با دستگاه کار کنند.
2– افراد معلول نیز باید با کمک شما با سرخ کن کار کنند.
3- هنگام تمیز کردن دستگاه یا عدم استفاده از آن، حتما دستگاه را از برق بکشید.
4- مواظب باشید سیم رابط دستگاه آویزان نباشد و در دسترس کودکان قرار گیرد.
5- دستگاه سرخ کن را در محلی قرار دهید که به آن رطوبت نرسد و یا نزدیک منابع حرارتی نباشد.
6- قبل از در آوردن قابلمه، مطمئن شوید روغن داخل آن کاملا سرد شده باشد.
7-هرگز دریچه ی بخار را با دست یا اجسام دیگر مسدود نکنید.
8-روغن ماده ای قابل اشتعال است. در صورت بروز آتش سوزی باید به سرعت در سرخ کن را بسته و آن را از برق بکشید. هرگز برای خاموش کردن روغن مشتعل شده از آب استفاده نکنید.
9-قبل از استفاده مطمئن شوید که ولتاژ برق شما مطابق ولتاژ دستگاه م یباشد.
روش باز کردن سرخ کن برقی
ابزار و تجهیزات و مواد مورد نیاز
1) یک دستگاه پیچ گوشتی برقی
2) یک دستگاه اهم متر دیجیتالی
3) دم پهن مطابق شکل45-4 دو شاخه را از پریز برق خارج کنید.
نظیر شکل46-4 دستگاه را 90 درجه به پهلو برگردانید تا مهره ی مخصوص نگهدارنده ی دیگ سرخ کن و پی چهای کف دستگاه در دسترس قرار گیرند. دراین حالت ابتدا چهار عدد پیچ چهارسوی کف را به وسیله ی یک پیچ گوشتی برقی باز کنید.
طبق شکل47-4 دیگر مهره ی نگهدارنده ی سرخ کن را با یک پیچ گوشتی برقی شارژی باز کنید.
مطابق شکل 48-4 پس از باز شدن مهره ی مخصوص کف، آن را از جای خود خارج کنید. شبکه های کف دستگاه برای تبادل حرارت با محیط بیرون م یباشند تا از خراب شدن قطعات زیر المنت جلوگیری شود.
طبق شکل49-4 از باز شدن پیچ و مهره های کف دستگاه، کف سرخ کن را با کمی فشار از بدنه ی اصلی جدا کنید.
در شکل50-4 با جدا شدن کف سرخ کن از بدنه ی آن، المنت متصل به دیگ و قسمتهای داخلی دستگاه به خوبی دیده می شوند.
در شکل51-4 توان لامپ خبر، ترموستات قابل تنظیم و سیم های رابط نسوز و مقاوم در برابر حرارت را مشاهده کرد.
مطابق شکل52-4 با یک پیچ گوشتی کوچک خار قفل کننده ی فیش سر سیم را آزاد کنید تا از المنت جدا شود.
طبق شکل53-4 پس از جدا شدن سیم از ترمینال سر المنت، می توان به وسیله ی اهم متر یا تست لامپ از سالم بودن المنت اطمینان پیدا کرد و همچنین از نداشتن اتصال بدنه نیز آگاهی پیدا کرد.
مطابق شکل 54-4 یکی از سر سیمهای اهم متر را به بدنه و سر دیگر آن را به یکی از سرهای المنت وصل کنید. اگر اهم متر مدار قطع )عدد 1( را نشان دهد دستگاه دارای اتصال بدنه (اتصال فاز به بدنه) نیست. سپس سر دیگر المنت را نیز به همین ترتیب آزمایش کنید.
مطابق شکل55-4 اطمینان پیدا کردن از قطع نبودن المنت می توان به وسیله ی یک اهم متر، مقاومت دو سر المنت را اندازه گیری کرد. اگر اهم متر عدد صفر را نشان دهد المنت اتصال کوتاه بوده و معیوب است ولی اگر یک عدد را نشان دهد نشانه ی سالم بودن المنت است.
شکل56-4 یک المنت لوله ای را نشان می دهد که در داخل بدنه ی سرخ کن قرار گرفته است. اگر المنت بسوزد باید دیگ را بطور کامل عوض کرد. همچنین مشخصات الکتریکی روی المنت نیز به خوبی دیده می شود که شامل موارد زیر است: ولتاژ : 220 ولت توان مصرفی المنت: 1200 وات
در شکل57-4 سیم های رابط با روکش نسوز، لامپ خبر و ترموستات قابل تنظیم به خوبی نشان داده شده است.
در شکل58-4 لوله ی لاستیکی مخصوص از نوع سیلیکون مقاوم در برابر حرارت را مشاهده می کنید که نحوه ی اتصال آن با یک بست فنری به لوله ی خروجی مخزن روغن نشان داده شده است. این لوله ی لاستیکی برای خروج روغن از داخل مخزن به بیرون دستگاه میباشد و در این حالت دیگر نیازی به برگرداندن دیگ جهت تخلیه روغن نمی باشد.
روش باز کردن سرخ کن با المنت
مطابق شکل 59-4 ابتدا دو شاخه و سیم رابط را از داخل سیم جم عکن خارج کنید.
شکل 60-4 خارج شدن سیم رابط و دو شاخه را از جایگاهش نشان می دهد. این سرخ کن از دو طرف دو دسته پلاستیکی جهت جابجایی دستگاه را دارد که با دو پیچ هر کدام به بدنه متصل شده اند.
مطابق شکل 61-4 دسته ی روی در سرخ کن را گرفته و آن را به طرف بالا بکشید. این دسته و یک قاب پلاستیکی مشبک به وسیله یک پیچ و چهار خار پلاستیکی روی در سوار می شود که زیر آن فیلتر قرار می گیرد.
مطابق شکل 62-4 در سر خکن را از جای خودش خارج کنید طرف دیگر در و شبکه ی خروج بخار را نشان می دهد که پیچ و خارهای پلاستیکی دیده می شوند.
مطابق شکل 64-4 دسته ی سبد استیل که به طرف داخل دیگ خم شده است را از جای خودش بلند کنید و حدود 180 درجه برگردانید.
مطابق شکل64-4 پس از این که دست هی سبد استیل در حدود 180 درجه برگردانده شد به بدنه سبد قفل م یشود. در این حالت سبد را از داخل بدنه به طرف بالا حرکت دهید تا خارج شود.
شکل65-4 بد استیل را پس از بیرون آمدن در کنار دستگاه سرخ کن نشان می دهد.
مطابق شکل 66-4 پایه ای را که زیر سبد استیل قرار می گیرد برای اینکه فاصله بین سبد و دیگ روغن به وجود بیاد تا روغن به درستی زیر سبد قرار گیرد را از جای خودش خارج کنید.
مطابق شکل 67-4 خارج کردن المنت و سیستم فرمان الکتریکی دستگاه سر خکن آنرا مستقیم به طرف بالا حرکت دهید تا از شیار مخصوص خودش خارج شود.
مطابق شکل64-4 سیستم فرمان الکتریکی دستگاه سرخ کن را تا جایی بالا ببرید که از شیارهای دو طرف کامل خارج شود و آنگاه آنرا از بدنه جدا کنید.
مطابق شکل 69-4خارج شدن المنت، و لول هی جلوی ترموستات ها و ولوم کلید و ترموستات و لام پهای خبر به درستی دیده م یشود.
مطابق شکل70-4 با خارج شدن المنت دیگ استیل به راحتی از جای خودش خارج م یشود جنس این دیگ از نوع استیل ضد زنگ و ضد مغناطیس ساخته م یشود.
مطابق شکل71-4 دیگ را کامل از بدنه جدا کنید. لبه دیگ به گونه ای ساخته شده که در هنگام قرار گرفتن دیگ داخل بدنه هیچ گونه لقی با بدنه نخواهد داشت.
مطابق شکل74-4 دیگ را 45 درجه برگردانید داخل دیگ و شیار مخصوص داخل بدنه را که سبد استیل داخل آن قرار می گیرد به خوبی دیده م یشود.
مطابق شکل 73-4 بدنه سر خکن را که از جنس ورق آهن با روکش رنگ نسوز م یباشد را از جای خودش خارج کنید در این حالت دست هی پلاستیکی یک طرف آن به خوبی دیده میشود.
مطابق شکل74-4 بدنه را 90 درجه حرکت دهید تا دیگ کامل از داخل دیده شود.
در این حالت دو عدد پیچ چهارسوی نگه دارنده ی دسته ی
شکل75-4 پلاستیکی را مشاهده می کنیم.
مطابق شکل76-4 به وسیله ی یک پیچ گوشتی برقی شارژی دو عدد پیچ چهارسوی بدنه را باز کنید.
مطابق شکل 77-4 پس از باز شدن 2 عدد پیچ قسمت سیستم فرمان الکتریکی به وسیله ی یک پیچ گوشتی دوسو خار بالا را آزاد کنید.
مطابق شکل78-4 ابتدا ولوم ترموستات را به وسیله ی پی چگوشتی دو سو به طرف بیرون اهرم کنید تا از محور ترموستات خارج شود.
مطابق شکل 79-4 تگاه را 180 درجه در جهت حرکت عقربه های ساعت بچرخانید تا ولوم کلید به طرف بالا قرار گیرد در این حالت هم به وسیل هی یک پیچ گوشتی دو سو ولوم را از روی محور کلید قطع و وصل جدا کنید.
مطابق شکل 80-4در این حالت پس از آزاد شدن خار بالا باز شدن دو عدد پیچ محکم کننده ی بدنه و بیرون آوردن ولو مهای ترموستات و کلید قطع و وصل به آرامی بدنه را از دو طرف جدا کنید.
مطابق شکل 81-4 پس از باز شدن دو طرف بدنه از یک دیگر قسم تهای داخلی آن دیده میشود.
شکل 82-4 پس از جدا شدن دو طرف بدنه از یک دیگر ترموستات گازی قابل تنظیم، ترموستات برق ورودی، ترموستات گازی غیر قابل تنظیم و کلید قطع و وصل به خوبی نشان می دهد کار ترموستات غیر قابل تنظیم در شرایطی به وجود می آید که ترموستات قابل تنظیم درست عمل نکند و دما بیش از حد بالا برود عمل می کند.
شکل 83-4 ید قطع و وصل گردان را با سر ولوم و دو سیم برق ورودی به آن را نشان می دهد جنس روکش سیم ها نسوز و روپوش اتصال سیم ها به ترمینال به وسیله ی دو غلاف عایق از جنس سلیکون پوشیده شده است.
شکل 84-4 ترموستات گازی قابل تنظیم با لوله ی مخصوص عبور گاز تابلوی ترموستات گازی وب رق ورودبه آن رانشان میدهد.
شکل 85-4 ترموستات گازی غیر قابل تنظیم با لوله ی نازک عبور گاز آن تابلوی ترموستات و برق ورودی به آن را نشان می دهد. مشخصات این ترموستات به قرار زیر میباشد.
268 C±10 درجه حرارت قطع مدار
220V AC برق ورودی
شکل 86-4 کلید قطع و وصل و ترموستات گازی قابل تنظیم را نشان می دهد، با زدن کلید دستگاه برق دار شده و چراغ نشانگر قرمز روشن می شود و برای شروع کار المنت ترموستات قابل تنظیم را روی درجه حرارت مورد نیاز قرار م یدهیم در این حالت لامپ نارنجی روشن می شود و دستگاه شروع به کار می کند هرگاه دما به درجه ی مورد نظر رسید ترموستات قطع می کند.
شکل87-4 ترمینال برق ورودی به دستگاه و دو سر المنت و محل جمع آوری لوله های نازک گاز ترموستات ها را نشان می دهد.
شکل 88-4 المنت و لول هی محل قرار گرفتن دو عدد جلوی ترموستات های گاز و دو عدد جراغ نشانگر قرمز و نارنجی به خوبی دیده میشود.
شکل 89-4 المنت کامل و دو عدد جلوی ترموستات گازی قابل تنظیم و ترموستات غیر قابل تنظیم را نشان می دهد.
روش باز کردن سر خکن با دیگ چدنی قابل انتقال و شست و شو
این دستگاه به علت اتصال بدنه کار نمی کند مطابق شکل4-90 قبل از شروع کار عملی ابتدا دو شاخه برق را از پریز خارج کنید.
مطابق شکل 91-4 برای باز کردن در سر خکن دکمه ی فشاری مخصوص در باز کن را فشار دهیم تا در باز شود.
مطابق شکل 92-4 چون در سر خکن تحت فشار فنر مخصوص قرار دارد در هنگام فشار دکمه با دست دیگر در را نگه داریم تا لولای در در هنگام باز شدن ناگهانی آسیب نبیند.
شکل 93-4 ضامن نگه دارند هی در سرخ کن و دکمه ی فشاری را نشان می دهد.
مطابق شکل 94-4 برای اطمینان از عملکرد درست ضام نهای نگه دارند هی در با فشار به دکمه ی دربازکن مشاهده می کنید که ضامن ها به طرف عقب رفته اند و همین عمل باعث باز شدن در می گردد.
مطابق شکل95-4 در را به آرامی به اندازه ی 90 درجه باز کنید. در این حالت دیگ چدنی شبکه ی خروج بخار و دریچه ی شیشه ای نشکن مخصوص دیدن مواد غذایی در حال پخت را نشان می دهد.
مطابق شکل96-4 ای خارج کردن سبد استیل دسته ی ثانوی پلاستیکی سبد را تا حد 90 درجه به طرف بیرون حرکت دهید.
مطابق شکل 97-4 پس از باز شدن دست هی سبد استیل ضدزنگ آن را از داخل دیگ خارج کنید در این حالت شیارهای مخصوص قرار گرفتن المنت در داخل آ نها به خوبی مشاهده می کنید.
مطابق شکل 98-4 چدنی را از جایگاهش بیرون بیاورید. در این حالت المنت سرخ کن به خوبی دیده میشود.
شکل99-4 قسمتی از المنت سر خکن و اهرم عمل کننده ی میروسوییچ حفاظتی را نشان میدهد. این اهرم به گونه ای طراحی شده که هرگاه دیگ چدنی از داخل بدنه بیرون آورده شود عمل کرده و کل برق ورودی را قطع می کند.
شکل100-4، لاستیک آب بندی، فنر عمل کننده، دیگ چدنی، سبد استیل، المنت، ضام نهای نگه دارند هی در و بدنه سرخ کن را نشان می دهد.
شکل 101-4 صفحه ی مخصوص و محل قرار گرفتن المنت را نشان می دهد که این صفحه به وسیله ی 3 عدد پیچ خورشیدی به دیگ سرخ کن متصل م یباشد.
مطابق شکل102- 4 با یک پیچ گوشتی خورشیدی سه عدد پیچ محکم کننده ی صفحه ی نگهدار المنت به بدنه ی سرخ کن را باز کنید.
مطابق شکل103-4 پس از باز شدن پیچ های خورشیدی نگهدارنده ی المنت از بدنه آن را به طرف بالا حرکت دهید تا ترمینال های المنت قابل دسترسی باشد.
مطابق شکل 104-4 با کمی چرخاندن صفح هی نگهدارنده یالمنت ترمینال های المنت به راحتی قابل دسترسی می باشد. در این حالت سر سیم های رابط برق ورودی به المنت را از آن جدا کنید.
مطابق شکل105-4 با جدا شدن سر سی مهای رابط به المنت صفحه ی نگهدار المنت به راحتی از داخل بدنه خارج م یشود.
مطابق شکل106-4 جهت آزمایش اتصال بدنه صفحه ی نگهدارند هی المنت را بر می گردانیم تا دو سر ترمینال های المنت قابل دسترسی باشد.
مطابق شکل 107-4 ابتدا ولوم اهم متر را روی رنج اهم قرار می دهیم یک سر سیم رابط اهم متر را روی ترمینال المنت قرار می دهیم و سر سیم دیگر را آزاد نگه می داریم در این حالت اهم متر مدار باز را نشان می دهد.
مطابق108-4 این بار سر دیگر سیم رابط اهم متر را به بدنه ی نگهدارنده ی المنت وصل می کنیم اهم متر اتصال کوتاه را نشان می دهد پس المنت به بدنه اتصال دارد و باید عوض شود.
مطابق شکل 109-4 برای جدا کردن المنت از صفحه ی نگهدار المنت ابتدا 2 عدد پیچ و مهره ی شماره ی 7 میلی متری را به وسیله ی یک بکس شماره 7 میلی متری باز می کنیم.
مطابق شکل110-4 از باز شدن پیچ و مهره های محکم کننده المنت به صفحه ی نگهدارند هی المنت آن را از صفحه جدا کنید.
مطابق شکل111-4 پس از آزاد شدن المنت برای اطمینان بیشتر از معیوب بودن المنت حتی یک بار دیگر بدون صفحه ی نگهدارنده، المنت را آزمایش کنید.
مطابق شکل112-4 کی از سی مهای رابط اهم متر را به سر ترمینال المنت وصل کنید و سر دیگر آن را آزاد نگهدارید در این حالت اهم متر مدار قطع را نشان می دهد.
مطابق شکل 113-4 در حالت بعد سر سیم اهم متر که به جایی وصل نبوده را به بدنه ی المنت وصل کنید در این حالت اهم متر اتصال کوتاه را نشان م یدهد پس المنت معیوب است و باید تعویض گردد.
مطابق شکل114-4 یک المنت جدید که مشخصات آن از نظر استاندارد و مقدار توان و برق ورودی مشابه المنت سوخته باشد تهیه و آن را جایگزین المنت معیوب کنید.
مطابق شکل 115-4 پس از نصب کامل المنت جدیدمجدداً به وسیل هی اهم متر آزمایش اتصال بدنه را انجام دهید در این حالت مدار اتصال بدنه ندارد و تعمیر با موفقیت انجام شده است.
مطابق شکل 116-4 این بار به وسیل هی اهم متر اهم دو سر المنت را اندازه می گیریم مشاهده می کنید که با نشان دادن مقدار اهم المنت دستگاه رفع عیب شده است.
مطابق شکل117-4 برای دسترسی به ترموستات، میکروسوییچ و ترمینال برق ورودی دستگاه ابتدا پیچ های کف دستگاه را به وسیله ی یک پیچ گوشتی شارژی باز کنید.
مطابق شکل 118-4 پس از باز شدن پیچ های نگهدار کف دستگاه به راحتی کف دستگاه را به طرف بالا حرکت دهید تا از بدنه جدا شود.
شکل 119-4 جدا شدن کف دستگاه را از بدنه نشان می دهد. در این حالت دیگ استیل به خوبی دیده میشود
شکل 120-4 محل پیچ های کف، ترمینال برق ورودی و محل نصب ترموستات قابل تنظیم و میکروسوییچ حفاظتی را نشان می دهد.
شکل 121-4 دو شاخه و سیم رابط، بست رفع کشش و ترمینال برق ورودی را با سیم ارت نشان می دهد.
شکل 122-4 ید قطع و وصل چراغدار، میکروسوییچ حفاظتی و ترموستات قابل تنظیم بی متالی را به خوبی نشان می دهد.
شکل123-4 پیچ های برق ورودی ترموستات قابل تنظیم، فیوز حرارتی حد و میکروسوییچ را نشان می دهد.
شکل 124-4 اجزای ترموستات و اهرم های عمل کننده ی ترموستات را نشان می دهد.
شکل 125-4 طریقه ی اتصال ولوم انتخاب درجه حرارت، اهرم عمل کننده و ترموستات قابل تنظیم بی متالی را به درستی نشان می دهد.
شکل 126-4 سته ی تاشوی سبد استیل، ولوم انتخاب درجه حرارت ترموستات قابل تنظیم بی متالی، تایمر جدا شونده خبر، کلید قطع و وصل برق ورودی و راهنمای انتخاب حرارت و زمان را نشان می دهد.
مطابق شکل 127-4 تایمر را به راحتی م یتوانید از جای خودش خارج کنید، این تایمر به وسیل هی باطری ساعتی کار میکند. در ضمن راهنمای انتخاب حرارت و زمان را برای پخت ماهی می توانیم به خوبی ببینیم.
مطابق شکل 128-4 هر بار فشار بر روی دکمه ی تایمر یک دقیقه به تایمر اضافه م یشود و اگر دکمه را نگهدارید شماره ها به ترتیب بالا می رود در این حالت اگر بخواهیم عدد15 دقیقه را داشته باشیم هرگاه شماره 15 روی صفحه آمد دست خود را از روی دکمه بر می داریم و تایمر از این لحظه شروع به کار می کند و کم کم زمان را کم می کند و هرگاه به عدد صفر رسید تایمر آژیر می زند و کاربر باید دستگاه را خاموش کند.
جهت مشاهده دوره های آموزشی بر روی این لینک کلیک نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.