طریقه باز و بسته کردن چای ساز معمولی (regular tea maker)
مقدمه
در این واحد کاری ابتدا به اجزای دستگاه چای ساز اشاره شده است و عملکرد و کاربرد آنها نیز بطور ساده و توضیح داده شده است.
همچنین به کمک شکلها و تصاویر گام به گام، مراحل باز و بسته شدن دستگاه چای ساز توضیح داده شده است و سعی شده که یک روش منطقی برای عیب یابی و رفع عیب انواع مختلف دستگاههای چای ساز آموزش داده شود.
آشنایی با چای ساز
قبل از استفاده از این دستگاه، دستورالعم لهای دفترچه راهنما را به دقت بخوانید. این دستگاه منحصرا برای استفاده در منزل و اهداف پی شبینی نشده طراحی شده و برای استفاده ی صنعتی مناسب نیست.
برای اطلاع از ولتاژ مصرفی دستگاه، حتما برچسب اطلاعات کف پایه ای آن را ببینید. دستگاه را فقط به پریز مناسب وصل کنید. دستگاه را بر روی یک سطح صاف قرار دهید.
طریقه ی باز و بسته کردن
چای ساز معمولی
1 میزان آب را می توان با استفاده از نشانگر – مطابق شکل 2 -1 میزان آب بر روی هر دو طرف کتری خواند. مقدار آب لازم 1 لیتر( باشد. / حداکثر 25 ) MAX نباید بیشتر از خط1 پس از تنظیم مقدار آب، کتری را روی – مطابق شکل 3 -1سکوی شارژ قرار دهید. با زدن کلید روی دستگیره کتری، چراغ نشانگر روشن شده و برق وارد المنت کتری می شود تا آب را گرم کند.
کلید روی دسته طوری طراحی شده که با ایجاد بخار در هنگام جوشیدن آب، عمل کرده و بحالت اول بر م یگردد و دستگاه را خاموش می کند. برای برق دار شدن مجدد کتری،( حتما باید دوباره کلید را بزنید. )شکل4-1
برای اینکه صفحه گرم نگهدارنده قوری – مطابق شکل 5-1 برق دار شود، باید کلید زیر دست هی سمت چپ سکوی شارژ را بزنید.
قوری را روی صفحه گرم نگهدارنده قرار – مانند شکل 6 دهید تا از کتری داخل آن آب بریزید.
پس از قطع شدن برق کتری بوسیله – مطابق شکل 7-1 ترموستات، کتری را از سکوی شارژ جدا کنید. دقت کنید در زمانی که برق کتری وصل است کتری را از ترمینال سکوی شارژ جدا نکنید چون بین ترمینال کتری و سکوی شارژ جرقه ایجاد شده و پلاتین ها معیوب می شوند.
با برداشتن کتری از روی سکوی شارژ، محل – در شکل 8 -1 اتصال برق کتری و سکوی شارژ بخوبی دیده می شوند.
سه تیغه ی کف کتری را مشاهده می کنید که – در شکل 9 -1 با اتصال آنها به تیغه های کف سکوی شارژ، اتصال برق کتری برقرار می شود.
کف سکوی شارژ را نشان می دهد. در این – شکل 10-1 حالت پایه ها، محل ورود سیم رابط برق و نحوه قرار گرفتن سیم در کف سکوی شارژ برای ایجاد بست رفع کشش در سیم و پلاک مشخصات فنی سکوی شارژ به خوبی دیده می شوند.
مشخصات فنی درج شده در زیر کتری را نشان – شکل 11 -1 می دهد.
30W 2000W : 2000 قدرت TS : مدل
220 فقط مصرف خانگی v :
برای باز کردن در کتری، اهرم را بوسیله – مطابق شکل 12 -1 انگشت بطرف دسته کتری بکشید تا ضامن در از بدنه جدا شود.
با جدا شدن ضامن در از بدنه، در را بطرف – مانند شکل 13 -1 بالا بکشید تا از بدنه جدا شود. در این حالت فیلتر یا صافی داخل کتری دیده می شود.
فیلتر یا صافی از نوع پلاستیک بوده و بصورت توری ساخته شده است و اجازه عبور ذرات ریز املاح را از دهانه خروجی کتری نمی دهد. این ذرات ممکن است از المنت یا بدنه داخلی ( کتری چای ساز جدا شده باشند. )شکل 14-1
فیلتر را از جلوی مجرای خروجی چای – مطابق شکل 15 -1گرفته و بطرف بالا بکشید تا از داخل شیار مربوطه خارج شود.
قسمت داخلی کتری چای ساز را نشان می دهد – در شکل 16 -1 که المنت آن بصورت لوله ای و قابل تعویض م یباشد. مشخصات فنی این المنت بصورت
220V − 50Hz −2000W میباشد.
طریقه ی باز و بسته کردن
چای ساز دیجیتالی
برای شروع کار عملی و پیدا کردن عیب دستگاه و رفع آن، ابتدا – باید مراحل زیر را به ترتیب انجام داد. مطابق شکل 17 -1دو شاخه را از پریز برق جدا کنید.
سیم های رابط اهم متر را به دو شاخه برق – مانند شکل 18-1 ورودی به دستگاه وصل کنید. در این حالت چون کلید دستگاه خاموش است، اهم متر مدار قطع را نشان می دهد.
برای ادامه آزمایش، کلید کتری را – مطابق شکل 19 -1 استارت کنید و مجددا مقاومت دستگاه را اندازه گیری کنید.
پس از استارت کلید کتری، سی مهای رابط – در شکل20-1 ، 27 را Ω اهم متر به دو شاخه کتری وصل شده و اهم متر مقدار نشان می دهد که نشان دهنده سالم بودن المنت است.
آزمایش اتصال بدنه دستگاه انجام شده – در شکل 21 -1 است. برای این کار ابتدا یک سر اهم متر را به بدنه دستگاه و سر دیگر آن را به یکی از شاخک های دو شاخه برق ورودی وصل می کنیم. در این حالت اهم متر مدار قطع )عدد 1) را نشان می دهد و بیانگر این است که این سیم اتصال بدنه ندارد.
یک سر اهم متر را به بدنه دستگاه و سر – مطابق شکل 22 -1دیگر آن را به سیم دیگر دو شاخه برق ورودی وصل می کنیم. در این حالت نیز اهم متر مدار قطع(عدد 1) را نشان می دهد و بیانگر این است که این سیم نیز اتصال بدنه ندارد.
پس از برداشتن قوری از روی صفحه – مطابق شکل 23 -1گرم نگهدارنده، کتری را با احتیاط بطرف بالا بلند کرده و آن را از سکوی شارژ جدا کنید.
محل اتصال برق ورودی و محل اتصال – در شکل 24 -1سکوی شارژ به کتری به خوبی قابل مشاهده می باشند.
محل اتصال برق ورودی کتری چای ساز را – شکل 25 -1نشان می دهد. در ضمن برای بازکردن کف کتری کافی است که سه عدد پیچ چهارسوی کف را باز کنید.
کوی شارژ را نشان می دهد که از قسمت های – شکل 26 -1زیر تشکیل شده است.
سیم رابط سه رشته : A
قسمت برق رسانی به کتری :B
صفحه نمایش مقدار درجه حرارت :C
صفحه گرم نگهدارنده ی قوری 😀
بدنه و متعلقات آن :E
نحوه جدا کردن سیم رابط از بدنه سکوی – در شکل 27 -1شارژ نشان داده شده است.
یم رابط برق ورودی سکوی شارژ را نشان – شکل 28 می دهد.
قبل از هرگونه تعمیرات در لوازم برقی، – مطابق شکل 29 -1 ابتدا سیم رابط ورودی را با اهم متر آزمایش کرده و از سلامت آن آگاه شوید. برای این کار ابتدا سی مهای رابط اهم متر را به دو سر سیم ارت وصل کنید. در این حالت اتصال برقرار است.
اهم متر را به ترتیب به ابتدا و انتهای هر – مطابق شکل 30 -1یک از دو رشت هی سیم های رابط متصل کرده و مقاومت هر یک را به طور جداگانه اندازه گیری کنید و از سامت سیم رابط اطمینان حاصل کنید. در این حالت اهم متر باید عدد صفر را نشان دهد.
طریقه باز و بسته کردن سکوی شارژ
با پیچ گوشتی چهارسوی برقی، پیچ اطراف – در شکل 31 -1قاب زیر دستگاه باز شده است.
پس از باز شدن پیچ های اطراف و آخرین – طبق شکل 32 -1پیچ چهارسوی وسط، قاب کف دستگاه آزاد می شود. با باز شدن تمام پیچ های نگهدارنده قاب – مانند شکل 33 -1کف دستگاه، به راحتی می توانید قاب را به طرف بالا بلند کنید.
سمت بالای قاب را بطرف بالا حرکت – مطابق شکل 34 -1دهید تا از قسمت پایین جدا شود. در این حالت سیم کشی داخل دستگاه به خوبی دیده می شود.
قاب را از جای خود خارج کنید. در – مطابق شکل 35 -1 این حالت قسمتی از کف قاب که روی المنت قرار می گیرد را مشاهده می کنید که به وسیله یک ورق نسوز عایق بندی شده است.
برجستگی های کف و نحوه قرار گرفتن – در شکل 36-1 ورق نسوز عایق بر روی آنها را مشاهده م یکنید که اجازه نمی دهد حرارت المنت به قاب دستگاه آسیبی برساند.
طرف دیگر سکوی شارژ را نشان می دهد. در – شکل 37-1 این حالت برق ورودی به سکوی شارژ کتری، نحوه ی قرار گرفتن المنت، برد کنترل حرارت و پریز برق ورودی به دستگاه را مشاهده می کنید.
چگونگی اتصال دو سیم برق ورودی و سیم – شکل 38 -1 ارت به سکوی شارژ کتری را نشان می دهد.
پشت صفحه گرم نگهدارنده قوری نشان – در شکل 39 -1داده شده است. در این حالت نیز چگونگی قرار گرفتن المنت، فیوزهای حرارتی و سنسور حرارتی نسبت به یکدیگر را مشاهده می کنید.
با یک پیچ گوشتی چهارسوی برقی، – مطابق شکل 40 -1پی چهای محکم کننده برد الکترونیکی به بدنه را باز کنید تا برد آزاد شود.
برد الکترونیکی 180 درجه چرخانیده شده – در شکل 41 -1 است. در این حالت طرف دیگر برد الکترونیکی را نیز مشاهده می کنید.
خارج کردن سر سیم ها از ترمینال – مانند شکل 42 -1ورودی، باید به وسیله یک پیچ گوشتی دو سوی کوچک ضامن قفل کن سر سیم را آزاد کرد تا سر سیم ها از ورودی ترمینال جدا شوند.
برای بیرون آوردن المنت گرم نگهدارنده – طبق شکل 43 -1قوری، ابتدا توسط یک پیچ گوشتی چهارسو، دو پیچ مربوط به اهرم نگهدارنده المنت را باز کنید تا المنت آزاد شود.
پیچ های اهرم نگهدارنده المنت باز شده و – در شکل 44 -1 المنت آزاد گردیده است و به راحتی می توان آن را از جای خود خارج کرد.
1 مشخصات فنی حک شده روی المنت را – در شکل 45 مشاهده می کنید که به صورت زیر است.
240-220 V : ولتاژ
300 W :
دو عدد فیوز حرارتی با روکش نسوز را نشان – شکل 46-1 میدهد که به دو بازوی المنت متصل شده اند. همچنین یک سنسور حرارتی بین دو بازوی المنت وجود دارد.
مقدار تحمل فیوز حرارتی را نشان می دهد که – شکل 47 – 1 1920 C می باشد.
برای آزمایش اتصال بدنه المنت، یک – مطابق شکل 48 -1سر اهم متر را به یکی از سی مهای ورودی المنت و سر دیگر اهم متر را به بدنه المنت وصل کرده و مقاومت آن را اندازه گیری کنید. اهم متر مدار قطع (عدد 1)را نشان می دهد که نشانه نداشتن اتصالی در بدنه المنت است.
برای اطمینان حاصل کردن از سالم بودن – مانند شکل 49 -1 المنت، کافی است دو سر اهم متر را به دو سر المنت وصل کرد و مقدار مقاومت آن را اندازه گیری کرد. در این حالت اهم متر مقدار 183 اهم را نشان می دهد که نشانه سالم بودن المنت است و اگر مقدار قطع (عدد 1) را نشان می داد، المنت معیوب بود.
طریقه بازکردن و آزمایش صحت المنت کتری چای ساز
کتری را از روی سکوی شارژ بردارید و – مطابق شکل 50-1 کف آن را باز کنید.
سه عدد پیچ چهارسوی کف دستگاه بوسیله – در شکل 51 -1یک پیچ گوشتی برقی باز شده است.
پس از باز کردن پیچ های چهارسو، کف – مطابق شکل 52-1پلاستیکی دستگاه را از جای خود بردارید.
با برداشتن کف پلاستیکی دستگاه می توانید – در شکل 53 -1کلید اتوماتیک، ترموستات و المنت را به خوبی مشاهده کنید.
اجزای مختلف کتری برقی را به خوبی نشان – شکل 54 -1می دهد.
مشخصات فنی المنت را که روی آن حک – در شکل 55-1 شده است مشاهده می کنید.
220-240V : ولتاژ
2200W : قدرت ولتاژ
برای آزمایش المنت ها در مدارات – طبق شکل 56-1 الکتریکی، ابتدا باید یک سر المنت را از مدار خارج کرد.
پس از خارج شدن المنت از مدار – مطابق شکل 57 -1 الکتریکی، دو سر اهم متر را به دو سر ترمینال المنت وصل27 را نشان می دهد که Ω کنید. در این حالت اهم متر مقدار نشانه سالم بودن المنت است.
ونگی آزمایش صحت دستگاه بیان – در شکل 58 -1میشود. ابتدا سر سی مهای المنت را در مدار قرار داده و کلید روشن _ خاموش کتری را در حالت قطع نگهدارید.
دو سر اهم متر را به ترمینال برق ورودی کتری وصل کرده و مقاومت مدار را اندازه گیری کنید. همانطور که مشاهده می کنید در این حالت مدار باز بوده و اهم متر عدد صفر را نشان می دهد ولی اگر کلید را بزنید، مدار بسته شده و مقاومت المنت توسط اهم متر نشان داده م یشود.
یک دستگاه چای ساز استیل با صفحه نمایش الکترونیکی را نشان می دهد. روشن شدن کتری بصورت دستی و با فشار اهرم در زیر دسته صورت می گیرد ولی قطع آن بصورت اتوماتیک م یباشد. گرم نگهدارنده قوری و تنطیم آن با دکمه های روی صفحه نمایشگر انجام می شود.
برای باز کردن در کتری، باید دکمه – مطابق شکل 60 -1روی دسته آن را فشار داد.
با فشار بر روی دکمه در باز شده و با رها – در شکل 61 -1کردن دکمه در بسته می شود.
برای باز کردن در قوری می توان دکمه های – طبق شکل 62 بغل در را فشار داده و با حرکت دادن در بطرف بالا، آن را به راحتی باز کرد.
پس از باز شدن در قوری، فیلتر یا صافی – در شکل 63 -1داخل قوری به خوبی دیده م یشود. در این دستگاه چای خشک در داخل صافی قرار می گیرد و به این ترتیب از خارج شدن تفاله به داخل استکان چای جلوگیری می شود.
سته صافی را گرفته و بطرف بالا بکشید – مطابق شکل 64 -1تا از داخل قوری خارج شود. جنس این قوری از شیشه پیرکس و جنس بدنه صافی از توری استیل می باشد. طریقه باز کردن دسته کتری و نحوه عملکرد ترموستات با یک پیچ گوشتی چهارسو، – بخار آب مطابق شکل
پیچ زیر دسته را باز کنید. جنس این دسته از نوعی پلاستیک می باشد.
پس از باز شدن پیچ زیر دسته، انتهای قاب – مانند شکل 66 دسته را بطرف بالا بکشید تا خارهای بالا از جای خود خارج شوند.
با جداشدن قاب روی دسته، می توان آن – مطابق شکل 67-1 را از جای خود برداشت تا لولای در کتری آزاد شود. در این حالت می توان دکمه فشاری در را مشاهده کرد.
در کتری را بصورت کشویی از لولای – مطابق شکل 68-1 مربوطه جدا کرده و بردارید. جنس این کتری از استیل ضد زنگ می باشد.
با برداشتن در کتری می توان دکمه فشاری، – در شکل 69 -1 اهرم فلزی و فنر را مشاهده کرد که برای باز و بسته کردن در کتری مورد استفاده قرار می گیرند.
لوله خروج بخار آب را نشان می دهد. زمانی که – شکل 70-1 در کتری به خوبی بسته باشد، بخار با فشار از این لوله به طرف پایین حرکت کرده و با برخورد به ترموستات صفحه ای، کلید قطع و وصل را به طور اتوماتیک خاموش و روشن می کند.
کف کتری باز شده و زیر آن به خوبی قابل – در شکل 71-1 مشاهده م یباشد.در این حالت می توان اهرم قطع و وصل کلید، لامپ خبر، ترموستات صفحه ای و مجموعه کلیدهای قطع و وصل را دید.
جهت مشاهده دوره های آموزشی بر روی این لینک کلیک نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.