نکات ایمنی و حفاظتی تعمیرماشین ظرفشویی(dishwasher repair)
آشنایی با نکات ایمنی و حفاظتی در حین تعمیر ماشین ظرفشویی
در این قسمت با چند نمونه از نکات حفاظت و ایمنی در حين تعمير ماشينهای ظرفشویی اتوماتیک آشنا ميشويد که عبارتند از:
به خودی خود قابلیت ضد عفونیکردن ظروف را ندارند.
•ماشينهای ظرفشویی معمولا و احتیاج به یک ماده کمکی دارند، ولی فرآیند استرلیزه را انجام نميدهند.
برای استرلیزه کردن، باید ظروف به مدت 15 دقیقه در معرض بخار تحت فشار با دمای121 درجه سانتیگراد قرار گیرند. در صورتی که ترموستات حد ايمني ظرفشویی ها اجازه بالا رفتن دماي بیش از 80 درجه سانتیگراد را نميدهد.
نکات ایمنی
•از شویندههای معمولی استفاده نکنید. کف تولید شده توسط مایع ظرفشویی معمولی ممکن است تمام محفظه را پرکند و از بالای در ماشین سرریز شود.
•ظرفهای استیل و نقره را به طور همزمان در ماشین قرار ندهید، زیرا وجود دو فلز مختلف درمحیط مرطوب، باعث خوردگی ميشود.
•ماشین را در ساعتهایی از روز روشن کنید که فشار آب بالا باشد.
•سعی کنید از ماشین ظرفشویی و لباسشویی به طور همزمان استفاده نکنید.
•اگر آب لولهکشی منطقه، از نوع آب سخت است و املاح زیادی دارد، باید از شوینده بیشتری استفاده کنید.
•ظرفهای پلاستیکی را در آب چکان پایینی ماشین قرار ندهید. حرارت المنتهای کف ماشین، ممکن است باعث تغییرشکل اینگونه ظرفها شود. البته این اتفاق زمانی رخ ميدهد که بخواهید از سیکل خشککن استفاده کنید.
•در ماشينهاي ظرفشويي كه داراي مخزن پليمري هستند ميتوان از سركه براي از بين بردن بوي بد داخل دستگاه و از مواد سفيد كننده براي تميزي بيشتر ظروف استفاده کرد .
آشنایی با طرز کار ماشينهای ظرفشویی
به طور کلی قطعات ماشينهای ظرفشویی اتوماتیک، به سه گروه تقسیم بندی ميشوند:
الف: قطعات کنترل کننده
در صورتی که به هر دلیل برای دستگاه مشکلی ایجاد شود، عملیات را قطع ميكنند تا از ایجاد خطرات احتمالی جلوگیری شود و شامل موارد زیر ميباشند:
شیر برقی، میکروسوئیچ، هیدروستات، کلیدها، ترموستات اصلی، ترموستات ایمنی(ترموستات حد)، تایمر، برد نمایشگر (برد اصلی)، برد انتخاب برنامه، برد قدرت، پانل انتخاب برنامه
ب: قطعات انتقال دهنده
این قطعات نقش ارتباطی بین کنترل کنندهها و مصرف کنندههای دستگاه را دارند و اگر فرمانی صادر شود، به مصرف کننده مورد نظر میرسانند. همچنين اگر لازم باشد که کنترلی انجام شود، این ارتباط را برقرار ميكنند.
کابلها، سیمها، سوکتها
ج: قطعات مصرف کننده
این قطعات به محض برقدار شدن، شروع به کار کرده و عملیاتی را انجام میدهند كه شامل موارد زیر ميباشند:
پمپ اصلی، پمپ تخلیه، المنت، مخزن مایع جلادهنده
•تذکر: تمام عملیات ماشین توسط کنترل کننده اصلی به نام تایمر انجام ميشود که دو وظیفه کلی دارد:
الف : هماهنگی بین قطعات مصرف کننده و کنترل کننده ماشین ظرفشویی
ب : کنترل مدت زمان شستشو و عملیات انجام شده توسط مصرف کننده
طرز کار ماشین ظرفشویی اتوماتیک:
برای شروع کار با ماشین ظرفشویی اتوماتیک، باید دوشاخه را به برق بزنید و دستگاه را روشن کنید. سپس در دستگاه را باز کرده و ظروف را به صورت مرتب و صحیح در سبد اصلی بچینید.
طبق شکل 130-1 پس از اطمینان حاصل کردن از صحت چیدمان ظروف و نیز عدم وجود مانع در مسیر چرخش آب افشان بالا و پایین، در دستگاه را ببندید. میکروسوئیچ در، فرمان بسته شدن در دستگاه را صادر ميكند و در نتیجه، برق به مرحله بعدی منتقل ميشود.
در این مرحله آب جهت شستشو وارد ماشین ميشود. سپس به شیر برقی که بر سر راه شیر آب قرار دارد اجازه داده ميشود که به اندازه معینی آب وارد دستگاه نماید. این مقدار آب توسط هیدروستات(تنظیم کننده سطح آب) تنظیم ميگردد.
توجه کنید که در 30 ثانیه اول، تخلیه آب نیز همزمان با آبگیری انجام ميشود.
طرز کار ماشین ظرفشویی
پس از تامین شدن آب مورد نیاز ماشین جهت شستشو، هیدروستات فرمان قطع آب ورودی را داده و س پس فرمان وصل شدن پمپ اصلی را جهت به چرخش درآوردن آب در داخل دستگاه صادر ميكند.
با وارد شدن پمپ اصلی در مدار، آب با فشار وارد آب افشانهای بالا و پایین شده و آنها را به حرکت در میآورد و باعث ميشود آب بر روی ظروف پاشیده شده و عملیات شستشو آغاز گردد.
با شروع به کار پمپ اصلی، المنت نیز جهت گرم کردن آب تا درجه حرارت مورد نیاز وارد مدار ميشود. این عملیات بهصورت چرخهای انجام ميگيرد و پس از رسیدن دمای آب به درجه مورد نیاز، ترموستات اصلی المنت را از مدار خارج ميكند.
ماشین ظرفشویی اتوماتیک
همچنين دارای یک ترموستات ایمنی است که در دمای 87 – 84 درجه سانتیگراد عمل ميكند و اگر در اثر بالا رفتن بیش از حد دمای آب، ترموستات اصلی عمل نکند، وارد مدار ميشود و کار دستگاه را به طور کلی متوقف ميكند تا صدمه ای به دستگاه نرسد.
هنگامی که عملیات شستشو به پایان رسید، آبی که در اثر شستشوی ظروف به کار رفته و دارای چربی و سایر آلودگی ها است از دستگاه خارج ميشود. این کار توسط پمپ تخلیه انجام ميگيرد كه عمل خروج آب را انجام ميدهد.
برای تمیزی کامل و هرچه بیشتر ظروف، می بایست چندین بار عمل آبگیری و آبکشی در مدت زمان کمی انجام گیرد .
عملیات آبکشی، در دو مرحله بعد بدون قرار گرفتن المنت در مدار انجام ميشود. در نتیجه عملیات آبکشی مجددا تکرار ميگردد،ولی این بار با استفاده از المنت انجام ميشود.
بعد، از گرم شدن آب به حد نیاز، عملیات دیگری انجام ميگيرد تا آب روی ظروف بپاشد. در این هنگام مصرف کننده دیگری به نام مخزن مایع جلادهنده، وارد مدار ميشود و مقدار معینی از مایع براق کننده را به داخل دیگ تزریق ميكند.
کار مایع این که چسبندگی سطحی آب را از بین برده و باعث ميشود که آب بر روی سطح ظروف باقی نماند و همچنين آب باقيمانده روی ظروف نیز به دلیل بالا بودن درجه حرارت آب و ظروف پس از اتمام کار، به سرعت تبخیر شده و باعث خشک شدن ظرفها ميشود.
جهت مشاهده دوره های آموزشی بر روی این لینک کلیک نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.