بازار اولیه و ثانویه در بورس چیست؟
بازار اولیه و ثانویه در بورس چیست؟
بازار اولیه
بازار اولیه، بازاری است که برای سهام و اوراق قرضه جدید به وجود آمده و در آن، سرمایهگذار برای خرید این اقلام به طور مستقیم به شرکت ناشر اوراق مراجعه میکند و پول خرید خود را به حساب او واریز میکند.
بازار ثانویه
داراییهایی که ابتدا در بازار اولیه مورد معامله قرار گرفته است در بازار ثانویه مورد معامله مجدد قرار میگیرد و نماد آن در کشور ما بورس است. همانطور که اشاره شد بازار بورس بازار ثانویه محسوب میشود یعنی آنکه در بورس شرکتی تأسیس نمیشود و فقط سهام شرکتهای پذیرفته شده مورد معامله قرار میگیرد.
درک تمایز بین بازار ثانویه و بازار اصلی مهم است. وقتی شرکتی برای اولین بار سهام یا اوراق قرضه منتشر میکند و آن را مستقیماً به سرمایه گذاران میفروشد، این معامله در بازار اصلی اتفاق میافتد.
برخی از رایجترین و مشهورترین معاملات بازار اولیه، عرضه اولیه است.
در حین IPO، یک معامله در بازار اولیه بین سرمایه گذار خریدار و بانک سرمایهگذاری تعهد کننده IPO اتفاق میافتد. هرگونه درآمد حاصل از فروش سهام سهام در بازار اولیه پس از محاسبه هزینههای اداری بانک، به شرکت صادر کننده سهام میرسد.
اگر بعداً این سرمایه گذاران اولیه تصمیم به فروش سهام خود در شرکت بگیرند، میتوانند این کار را در بازار ثانویه انجام دهند.
هرگونه معامله در بازار ثانویه که بین سرمایه گذاران اتفاق میافتد و فواید حاصل از هر فروش به سرمایه گذار فروش میرود نه به شرکتی که سهام را صادر کرده است یا به بانک پذیره نویسی.
تفاوت بازار ثانويه با بازار اوليه
تفاوت بازار ثانويه با بازار اوليه در اين است که در بازار اوليه عرضه کننده، سهام را مستقيما به سرمايه گذار مي فروشد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.