بیت تورنت (BTT) چگونه کار می کند؟
بیت تورنت (BTT) چگونه کار می کند؟
بیت تورنت به عنوان اولین و بهترین پلتفرم اشتراکگذاری فایلها، سالهاست مورد استفاده قرار میگیرد.
بر اساس آمار منتشر شده تعداد کل کاربران فعال بیت تورنت در حال حاضر در حدود ۲۵ میلیون کاربر در روز است. اما چالشی که پلتفرم بیت تورنت به مرور زمان با آن مواجه شد، عدم وجود انگیزه برای بسیاری از کاربران برای ارسال فایلها بود. در واقع هیچ سیستمی برای تشویق کاربرانی که به عنوان میزبان عمل کرده و به کاربران دیگر برای دانلود راحتتر و سریعتر فایلها کمک میکردند وجود نداشت.
جاستین سان، مدیر عامل ترون از این چالش استفاده کرده و با خرید شرکت بیت تورنت در تاریخ ۲۴ جولای ۲۰۱۸، تصمیم گرفت برای بزرگترین پروتکل اشتراکگذاری فایلها در دنیا، توکنی ایجاد کند و سیستم تشویقیای در آن قرار دهد که این چالش را حل کند.
خب حالا بیت تورنت چگونه کار می کند؟
فرض کنید شما قصد دارید فایلی با حجم 4 گیگابایت را دانلود کنید.
اگر به صورت عادی بخواهید آن را از سایت مورد نظر خود دانلود کنید، شما به سرور سایت متصل شده و کل حجم 4 گیگا بایت را از آنجا دریافت میکنید که با توجه به سرعت اینترنتی که از آن استفاده میکنید، ممکن است از چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد.
حالا فرض کنید برای دانلود فایل 4 گیگابایتی خود بخواهید از پروتکل تورنت استفاده کنید. با استفاده از این پروتکل، فایل مورد نظر شما به قطعات کوچکتری تقسیم میشود و کاربرانی که قبلا آن بخشها را دانلود کردهاند حالا میتوانند به عنوان میزبانی برای ارسال آن فایل باشند.
یعنی به جای اینکه همه فایل مورد نظر خود را از یک سایت دریافت کنید، آن فایل را در قالب بخشهای کوچکتر و از چندین سرور مختلف، که کاربرانی هستند که قبلا آن فایل را دانلود کردهاند، دریافت میکنید.
ارتباط کاربران با هم برای ارسال و دریافت فایلها به صورت کاملا مستقیم است، به همین دلیل میگویند پروتکل تورنت از یک روش همتا به همتا (Peer-to-Peer) برای ارسال و دریافت فایلها استفاده میکند.
این پروتکل به قدری هوشمند است که بهترین منبع را برای دریافت هر قطعه از فایل تشخیص داده و به این ترتیب سرعت انتقال فایل را افزایش داده و در بهینهترین حالت ممکن قرار میدهد. خود شما نیز پس از دانلود فایل میتوانید به عنوان میزبانی برای ارسال فایل به سایر کاربران نقش داشته باشید.
اما آنچه تاکنون توضیح داده شد، در مورد خود پروتکل تورنت و خارج از دنیای ارز دیجیتال بود. حال باید ببینیم این پروژه چه ارتباطی به دنیای ارز دیجیتال دارد و چگونه میتوان از توکن مبتنی بر بلاک چین ترون، در این پروتکل استفاده کرد.
بزرگترین ناراحتی و چالش کاربران وقتی با موتور جستجوگر تورنت دنبال مطلبی میگردند، مدت زمانی است که طول میکشد تا مطلب مورد نظر و مطلوبشان را پیدا کرده و محتوای مورد نظرشان را دانلود کنند. در پلتفرم اصلی بیت تورنت، هیچ انگیزه و تشویقی برای افراد وجود نداشت که آنها را مجاب کند، زمانی که یک بار مطلب مورد نظرشان را دانلود کردند، فایلهای خود را در شبکه با سایر کاربران به اشتراک گذارند.
از طرفی برای کاربران خوشایند نبود که برای دانلود یک فیلم یا بازی، ساعتها و روزهای زیادی منتظر بمانند.
با افزودن توکن BTT به شبکه بیت تورنت، افرادی که نمیخواستند یک مدت زمان طولانی برای دانلود کامل مطلب مورد نظرشان منتظر بمانند، میتوانند با استفاده از توکن BTT، افراد بیشتری را تشویق کنند که به شبکه برای دانلود فایل مطلوبشان کمک کرده و در نتیجه سرعت پیدا کردن و دانلود آن فایل را افزایش دهند.
اما استفاده از توکن BTT در شبکه تورنت به صورت یک گزینه انتخابی است، به این معنی که افرادی که تمایل ندارند با توکن BTT پرداخت انجام دهند یا توکن BTT دریافت کنند، میتوانند مانند قبل، از شبکه تورنت استفاده کنند.
اضافه کردن این توکن به پلتفرم تورنت با ایجاد یک قابلیت بالقوه برای کسب درآمد، میتواند کاربران را تشویق کند حتی زمانی که فایلهایی را که می خواهند دریافت کردند، سیستم خود را برای به اشتراک گذاشتن فایلها با هدف کسب درآمد روشن گذاشته و در شبکه باقی بمانند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.