تعمیر مانیتور (1)
در مقالات پیش رو سعی بر تشریح نحوه کار مانیتور های LCD و LED داریم. در تصویر زیر لایه های مختلف پنل این مانیتورها را مشاهده می فرمایید:
درادامه بعضی از اصطلاحاتی که در تعمیر این مانیتور ها کاربر دارند را با هم مرور می کنیم:
- TFT (thin film transistor) : شبکه ای ماتریسی از ترانزیستور ها که ایجاد میدان مغناطیسی مطلوب جهت ایجاد رنگ و حرکت در کریتال مایع را ایجاد می کنند
- اندازه صفحه نمایش : براساس اینچ بیان می شود ولی چون در مانیتورها انواع عادی و wide وجود دارد در تهیه لامپ باید نسبت به ابعاد لامپ ها در اینچ یکسان و با مدل های مختلف دقت کرد.
- بایوس : قطعه ای الکتریکی که به عنوان واسط بین نرم افزار و سخت افزار عمل می کند.
- مدار اینورتر : مبدل ولتاز از 12 ولت به 3 کیلو ولت جهت تغذیه و روشن شدن لامپ های فلورسنت در مانیتورهای LCD.
- ADJ: پایه ای در ورودی مدار اینورتر که وظیفه تنظیم نور بک لایت با اعمال ولتاژ به این پایه را دارد.
در ادامه تفاوت هایی که از نظر تعمیراتی بین دو مانیتور LCD و LED وجود دارد را بیان می کنیم:
- مانیتور LCD دارای لامپ بک لایت فلورسنت می باشد ولی در مانیتور LED از رشته لامپ های LED استفاده می شود.
- به خاطر استفاده از لامپ های فلورسنت در مانیتور های LCD و استفاده ی این نوع لامپ ها از ولتاژ 3 کیلو ولت برای روشن شدن نیاز به یک برد اینورتر که ولتاژ ورودی از برد پاور را به این میزان از ولتاز برساند است که این برد در مانیتورهای LED وجود ندارد.
همانطور که در مقالات پاور عنوان شد در مانیتور نیز پس از ترانس سوئیچینگ دو دیود شاتکی ایجاد ولتاژ 12 و 5 ولت می کنند که خروجی 12 ولت به مدار اینوتر و 5 ولت به برد اصلی وصل می گردد.در مدار مانیتورهای جدید به جای استفاده از ترانزیستور و ماسفت از یک ICجهت ایجاد پالس بر روی ترانس سوئیچینگ استفاده می گردد.
در تصویر زیر برد پاور یک مانیتور را مشاهده می نمایید:
همانطور که در تصویر مشاهده می کنید و در بالا ذکر شد از یک IC برای ایجاد موج در ترانزیستور سوئیچینگ استفاده می شود.در بعضی از مانیتور ها نیز از مدار پاور خارجی استفاده می شود که به صورت یا آداپتور برق مورد نیاز مانیتور را تامین می کند.در زیر تصویر بدنه و برد این آداپتور ها را مشاهده می کنید:
در زیر نیز ساختار ارتباط برد های داخلی یک مانیتور را مشاهده می نمایید:
برای رفع ایرادات پاور مانیتور می توان از فلوچارت زیر استفاده کرد:
در این مرحله به ترتیب کابل ورودی به مانیتور ، مقاومت حرارتی و سلف و خارن فیلتر ورودی و پل دیود را از نظر اتصال کوتاه یا قطعی یا قلع مردگی بررسی می کنیم.
در این مورد ممکن است پل دیود ، فت ، IC،ویا دیود زنر سوخته باشند و ایجاد اتصال کوتاه کرده باشند که باید به ترتیب آنها را بررسی کرد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.