تک سهم شدن در بورس خوب است یا نه؟
تک سهم شدن در بورس خوب است یا نه؟
سهامداری به روش تک سهم بودن به این معنی است که سرمایهگذار، تمام دارایی و سرمایه خود را تنها در یک سهم قرار دهد و از تشکیل سبدی با چندین سهم خودداری کند.
دلیل انتخاب این نوع سرمایهگذاری این است که فرد سرمایه گذار به رشد همان تک سهم خود اعتماد بالایی دارد، به همین خاطر ریسک این نوع از سرمایهگذاری را به امید سود کردن زیاد میپذیرد.
در این نوع سرمایه گذاری، فرد سرمایهگذار میداند که یا تمام دارایی اش چند برابر میشود و یا اینکه با اشاره کوچک، هرآنچه که دارد، دود شده و به هوا میرود.
این نوع سرمایهگذاری گرچه ریسک زیادی دارد، اما طرفداران ویژه خود را نیز پیدا کرده است.
مزایای تک سهم شدن
وقتی شما در سبد بورسی خود فقط یک سهم داشته باشید از مزایای زیر بهره مند خواهید بود:
1- تحلیل و بررسی کامل
وقتی فقط یک سهم در سبد بورسی خود داشته باشید، مسلما شما وقت بیشتری برای تحلیل و بررسی آن خواهید داشت تا زمانی که چندین سهم در سبد بورسی خود داشته باشید
2- سوددهی مطمئن
اگر در سبد بورسی خود تنها یک سهم داشته باشید و آن سهم هم سهم ارزشمند و خوبی باشد دیگر خیال شما از بابت سود در بورس کاملا راحت خواهد بود.
شما مطمئن هستید که این سهم تا چند مدت دیگر سود بسیار خوبی خواهد داد و دیگر نگرانی خاصی نخواهید داشت.
3- هزینه کمتر
زمانی که تنها یک سهم در سبد بورسی خود داشته باشید هزینه شما هم مطمئنا کمتر خواهد بود چون شما کارمزد کمتری را پرداخت می کنید.
معایب تک سهم شدن
تک سهم شدن دارای معایبی نیز هست که شما باید به خوبی از آنها آگاه باشید.
بیشتر کارشناسان و افراد باتجربه در بورس توصیه به تک سهم شدن نمی کنند چون معتقدند که این کار ریسک بالایی دارد و می تواند باعث ضرر زیاد سهامدار شود.
برخی برای سرمایه گذاری با تحلیل و آنالیز سهام یک شرکت بورسی و مشاهده صورت های مالی و اطلاعات موجود در سامانه کدال، آینده روشنی برای آن سهم پیش بینی می کنند تصمیم می گیرند که تک سهمی شوند و ریسک آن را می پذیرند.
این کار ریسک بالایی را به همراه دارد و یک اشتباه کوچک ممکن است تمام سرمایه فرد را تهدید نماید و این از معایب بزرگ تکی سهمی شدن در بازار بورس می باشد.
حالا با توجه به مطالبی که گفته شد ممکن است هنوز این قضیه برایتان نامفهوم باشد که بالاخره تک سهم شدن خوب است یا نه؟
در این باره دو نظریه وجود دارد نظریه اول می گوید: “هیج وقت همه تخم مرغ ها را در یک سبد نگذارید” به عبارتی همه سرمایه خود را روی یک دارایی نگذارید مثلا ممکن است همه دارایی خود را روی سهام یک شرکت بخرید آن شرکت گزارش بدی ارائه دهد یا به علت عدم شفافیت مدت زمان زیادی بسته شود که تا باز شدن نماد سرمایه شما با نرخ تورم تحلیل می رود یا دارایی همانند طلا که به قیمت جهانی وابستگی زیادی دارد در بازار جهانی شروع به ریزش کند در نهایت دارایی شما کاهش می یابد در نهایت این نظریه باعث توزیع ریسک می شود و دارایی شما را در معرض ریسک کمتر قرار می دهد.
در نظریه دوم برعکس نظریه اول” همه تخم مرغ ها را داخل یک سبد بگذار و سبد تو داخل یه گاوصندوق” به عبارتی با چشم باز و با اطلاعات کافی دقیق وارد یک دارایی سرمایه ای این عمل به شدت ریسک تو بالا می برد اما هنگام سود کردن با همه سرمایه خود دارایی شما رشد می کند و در هنگام ضرر هم بدین گونه است.
تک سهم شدن در بورس خوب است یا نه؟
جهت مشاهده دوره های آموزشی بر روی این لینک کلیک نمایید.
جدیدترین اخبار مجموعه فراز نتورک را در این صفحه اجتماعی دنبال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.