مفهوم محاسبات ابری چيست؟
محاسبات ابری چيست؟
سير تکاملي محاسبات بگونه اي است که ميتوان آن را پس از آب، برق، گاز و تلفن بعنوان عنصر اساسي پنجم فرض نمود.
در چنين حالتي، کاربران سعي ميکنند بر اساس نيازهايشان و بدون توجه به اينکه يک سرويس در کجا قرار دارد و يا چگونه تحويل داده ميشود، به آن دسترسي يابند.
نمونه هاي متنوعي از سيستم هاي محاسباتي ارائه شده است که سعي دارند چنين خدماتي را به کاربران ارئه دهند. برخي از آنها عبارتند از:محاسبات کلاستري، محاسبات توري و اخيرا محاسبات ابري.
محاسبات ابري ساختاري شبيه يک توده ابر دارد که بواسطه آن کاربران ميتوانند به برنامه هاي کاربردي از هر جايي از دنيا دسترسي داشته باشند.
بنابراين، محاسبات ابري ميتواند با کمک ماشين هاي مجازي شبکه شده، بعنوان يک روش جديد براي ايجاد پوياي نسل جديد مراکز داده مورد توجه قرارگيرد.
بدين ترتيب، دنياي محاسبات به سرعت به سمت توسعه نرمافزارهايي پيش مي رود که به جاي اجرا بر روي کامپيوترهاي منفرد، بعنوان يک سرويس در دسترس ميليون ها مصرف کننده قرار ميگيرند.
محاسبات ابري به گونه اي سيستم هاي توزيع شده و موازي اطلاق مي گردد که مجموعه اي از کامپيوترهاي مجازي را که به يکديگر متصل هستند شامل ميشود.
اين کامپيوترها بطور پويا عرضه شده و بعنوان يک يا چند منبع محاسباتي يکپارچه بر اساس توافقات سطح سرويس ديده ميشوند و اين توافقات در طول مذاکرات سرويس دهندگان و مصرف کنندگان برقرار ميگردند.
محاسبات ابري سعي دارد ايجاد پوياي نسل جديدي از مراکز داده اي را، با ارائه کردن سرويس ها و خدمات در ماشين هاي مجازي شبکه شده بصورت پويا، بگونه اي ممکن سازد که کاربران بتوانند از هر جايي از دنيا به برنامه هاي کاربردي دسترسي داشته باشند.
يک مثال معمول و ساده براي محاسبات ابري مربوط به محاسبه و پرداخت هزينه هاي آب، برق و تلفن است.
شرکتي براي محاسبه و صدور صورتحساب و دريافت آن از مشتريان، ممکن است از نرم افزارهاي خاصي استفاده کند.
مثلا نرم افزاري را تهيه و روي سيستم خود نصب کند و همراه آن، سخت افزارهاي لازم را نيز تهيه کرده و هزينه هاي نگهداري و ارتقا را بپردازد.
اما روش ديگر ميتواند به اين صورت باشد که شرکتي اين نرم افزار را روي سرور خود قرار دهد و نسبت به نگهداري و توسعه آن اقدام کرده و همواره سعي در بهره بردن از فناوري روز دنيا براي نرم افزار هايش را داشته باشد.
در اين شرايط تمام سازمان هايي که نياز به صدور صورتحساب و دريافت مبلغ از مشتريان را دارند، از طريق ارتباط با اين نرم افزار و استفاده از منابع موجود روي سرورهاي ارائه شده، عمليات خود را انجام ميدهند.
بسيار واضح است که سازمان هاي استفاده کننده از اين امکانات، هيچ مسئوليتي در قبال نگهداري سخت افزار و نرم افزار و منابع مربوط به اين سيستم را نخواهند داشت
و تنها از سرور خود انتظار دارند که بهترين خدمات را بصورتي کاملا مطمئن دريافت کنند و در قبال استفاده از اين خدمات مبلغي را به دارنده نرم افزار يا ارائه کننده سرويس بايد پرداخت کنند.
اين يک نمونه کاملا کاربردي از فن آوري محاسبات ابري در جهان فناوري اطلاعات است.
حضور گسترده و روز افزون شرکتهاي بزرگي نظير Microsoft، Google، Amazon، Sun و … در عرصه رقابتي محاسبات ابري، نشان از توسعه سريع و تسلط اين گونه از محاسبات در دنياي فناوري اطلاعات دارد.
جهت مشاهده دوره های آموزشی بر روی این لینک کلیک نمایید.
جدیدترین اخبار مجموعه فرازنتورک را در این صفحه اجتماعی دنبال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.