نحوه تعمییر انواع قهوه جوش ها و قهوه صاف کن برقی (coffee makers)
مقدمه
اگر چه قهوه جوش های برقی در طرح های مختلف عرضه می شوند ولی نسبتاً روش عملکرد راحتی دارند.
آب سرد موجود در محفظه این دستگاه پس از عبور از شیر یک طرفه و دیگ فلزی لوله ای، جوش می آید و از لوله خروجی بالای دستگاه وارد صافی پر از قهوه آسیاب شده و از صافی قهوه عبور می کند و به داخل یک پارچ می ریزد. پارچ حاوی قهوه
در شکل2-1 مدار الکتریکی قهوه جوش دیده م یشود. – صاف شده به وسیله صفحه پایین گرم می ماند تا مورد استفاده قرار بگیرد.
انواع قهوه جوش ها و قهوه صاف کن برقی
– شکل2-2 یک دستگاه قهوه جوش جدید را نشان می دهد
که دارای مشخصات زیر است:
دارای مخزن 1/5 لیتر ( 10 فنجان قهوه )
* فیلتردائم
* نمایشگر میزان آب
* سیستم ضد چکه
* قوری پیرکس قابل استفاده در اجاق مایکروفر
* صفحه گرم کن کم مصرف خودکار
طرز کار قهو هجوش
قبل از زدن دوشاخه به پریز برق ابتدا به مقدار لازم آب داخل مخزن اصلی قرار دهید. سپس دو قاشق سوپ خوری قهو هی ساییده شده در داخل صافی قهوه جوش بریزید درب دستگاه را ببندید و آن گاه دوشاخه را به برق بزنید. کلید برق را استارت کنید لامپ سیگنال روشن م یشود. دقت کنید که قبلاً لیوان ها در جای خود قرار گرفته باشند.
پس از چند ثانیه لوله ی بخار شروع به تولید بخار کرده و بخار آب با فشار بر روی قهوه ها پاشیده م یشود و از زیر مخزن کوچک دو راهه قهوه ی آماده داخل لیوان ها خواهد ریخت این عمل تا پایان کار حدود 4 تا 5 دقیقه طول می کشد تا دو لیوان قهوه آماده شود.
در ضمن در طول این مدت چند بار ترموستات عمل کرده و چراغ را روشن و خاموش می کند.
باز کردن و بستن یک دستگاه قهوه جوش فوری
مطابق شکل3-2 قبل از شروع کار تعمیرات دو شاخه سیم رابط برق را از پریز جدا کنید.
مشخصات فنی دستگاه برابراست با:
600 w : 50 قدرت Hz : 230 فرکانس v : ولتاژ
در پوش قهوه جوش را حدوداً 90 درجه باز کنید در این حالت دو محفظه داخل هم دیده می شود محفظه بزرگ و مخزن آب دستگاه می باشد و محفظه کوچک که داخل محفظه بزرگ قرار دارد محل قرار گرفتن مخزن کوچک دوراهه
شکل4-2 و صافی قهوه میباشد.
مطابق شکل5-2 صافی قهوه را از داخل دستگاه خارج
مطابق شکل 6-2 روی میز قرار دهید. این صافی از – کنید و آن راجنس پلاستیک و یک توری بسیار ریز باف ساخته شده است.
مطابق شکل6 -2 پس از خارج کردن صافی قهوه، دستگیر هی ظرف پلاستیکی نگهدارنده ی صافی قهوه را بگیرید و آن را به طرف بالا حرکت دهید تا از جای خودش جدا شود.
مطابق شکل7-2 با خارج شدن مخزن کوچک دو راهه دو لوله خروجی آن به خوبی دیده می شود. کف این محفظه دو سوراخ وجود دارد که دو لوله انتهایی مخزن کوچک دوراهه از آنجا خارج می شوند.
شکل8-2 قسمت داخل مخزن کوچک دوراهه را که در انتهای آن دو سوراخ وجود دارد، نشان می دهد.
– شکل9-2 قسمت داخل مخزن کوچک دوراهه را که دو سوراخ خروج قهوه دارد، نشان می دهند.
– مطابق شکل10-2 مخزن کوچک دوراهه را روی میز قرار دهید.مخزن بزرگ و لوله ی ورود آب گرم و بخار به داخل صافی را مشاهده می کنید.
– مطابق شکل 11-2 ترتیب لیوان ها را از جای خودشان بیرون بیاورید.
– مطابق شکل 12-2 با خارج شدن لیوانها از جایگاه خودشان دستگاه را به طرف جلوخم کنید.دقت کنید که قبلا آب داخل مخزن اصلی را تخلیه کرده باشید.
– مطابق شکل13-2 های دو طرفه بدنه را با یک پیچ گوشتی دوشکافه باز کنید.
– مطابق شکل14-2 برای جدا کردن درپوش با یک پیچ گوشتی دو سوراخ روی در را بلند کنید تا لوله ی خروج آب گرم از درپوش جدا شود.
– مطابق شکل 15- 2لوله ی خروجی آب گرم و بخار را پس از جداشدن از درپوش بطرف پایین حرکت دهید.
مطابق شکل 16 -2 بایک پیچ گوشتی دوسو کارده طرف پایه ی در پوش را از بدنه جداکنید تا درپوش جداشود.دراین حالت پس از جداشدن خارهای دوطرفه درپوش از بدنه درپوش را از بدنه جداکنید.
درشکل 2-17 محفظه بزرگ و مجرای خروج آب بطرف لوله بخار را نشان می دهد. در ضمن در این مجرا شیر یک طرفه وجود دارد که کار آن جلوگیری از خروج بخار سوراخ خروج آب به طرف محفظه بزرگ میباشد.دراین حالت محفظه کوچک و سوراخ های انتهایی آن به خوبی دیده می شود.
مطابق شکل2 -18 با یک پیچ گوشتی چهار سو پیچ محکم کننده بدنه به مخزن های آب سرد و قهوه را باز کنید در این حالت لوله خروجی و لولای حرکتی آن را ملاحظه کنید.
– مطابق شکل19-2 با یک پیچ گوشتی چهارسو پیچهای کف دستگاه را باز کنید در این حالت سوراخ های کف محفظه کوچک را ملاحظه کنید.
در شکل20-2 پس از باز شدن پیچها از دو طرف بدنه را گرفته و آن را از هم جدا کنید.
– مطابق شکل 21-2 دو طرف بدنه را گرفته و از هم جدا کنید.در این حالت کلید قطع و وصل آن به خوبی دیده می شود.
در شکل 22-2 با جدا شدن دو طرف بدنه دستگاه قهوه جوش از یک دیگر در این حالت اجزای داخلی آن دیده می شود.
در شکل 23-2 ی دیگر کلید قطع و وصل برق، لوله تولید بخار، مجرای ورودی و خروجی آب از مخزن آب، فیوز حرارتی و ترموستات غیر قابل تنظیم و سیم اتصال به لامپ نشان داده شده است.
مطابق شکل24-2 با یک پیچ گوشتی مناسب چهارسو پیچ های بست نگهدارنده المنت و لوله تولید بخار و سیستم های کنترل حرارتی را باز کنید.
پس از باز شدن پیچ ها بست فلزی را گرفته و آن را بطرف شکل 25-2 بالا بلند کنید تا از بدنه جدا شود.
مطابق شکل26-2 فیش های برق ورودی المنت را از ترمینال آن جدا کنید.
مطابق شکل 27-2 روکش عایق نسوز را از روی فیوز حرارتی جدا کنید و روکش دیگرروی فیوز حرارتی وجود دارد که آن را هم باید بردارید.تا مقدار فیوز خوانده شود.
مطابق شکل 28-2 روکش دوم فیوز حرارتی که ضمن آن لاستیک شفاف با عایق حرارتی می باشد از روی آن بر می دارید دقت کنید که پس از تعویض احتمالی آن حتماً در مونتاژ مجدد باید هر دو روکش را در جای خودشان قرار دهید.
در شکل29 – 2 فیوز حرارتی را مشاهده میکنیم که اگر جریان زیاد باعث حرارت بیش از اندازه شود این فیوز سوخته و دستگاه را از کار می اندازد.
مقدار این فیوز برابر است باTF192 C:
مطابق شکل 30-2 سی مهای رابط اهم متر را روی ترمینال های المنت قرار دهید دقت کنید که حتما یکی از دو سیم برق ورودی به المنت را از جای خودش خارج کرده باشید.
در این حالت اهم متر95 اهم را نشان می دهد.
مطابق شکل 31-2 نت و لوله تولید بخار را گرفته و آن را به طرف پایین بکشید تا از رابط های پلاستیکی مقاوم جدا شود.
در شکل32-2 پس از جدا شدن المنت و لوله تولید بخار و ترموستات غیر قابل تنظیم و رابط های لاستیکی مقاوم حرارتی، لوله تولید بخار و صفحه بزرگ زیر المنت که با فاصله هوایی که بین المنت و بدنه ایجاد کرده باعث جلوگیری از آسیب رساندن به بدنه می شود.
مطابق شکل33-2 اگر المنت به هر دلیل بسوزد چون با لوله تولید بخار به صورت پرس ساخته شده اند باید این قسمت کامل با هم تعویض شوند.
مطابق شکل 34-2 مقدار ولتاژ و توان المنت را روی لوله المنت حک نموده اند تا در تعویض آن دچار مشکل نشوید.
روی المنت نوشته شده است.
230V − 600W :
لید این دستگاه همانطور که در عکس – در شکل 35 مشاهده می کنید دارای دو سیم می باشد که آن نشانه یک کلید قطع و وصل می باشد.
نحوه تمیز کردن دستگاه قهوه جوش
اگر مزه ی قهوه در دستگاه قهوه جوش به دلیل گرفتن جرم، عوض شود و شوینده های آماده نیز در اختیار نباشد می توان از سرکه معمولی استفاده کرد و مراحل زیر را برای تمیز کردن دستگاه انجام داد.
1- باید هر گونه قهوه باقی مانده داخل دستگاه را خارج و سبد دانه های قهوه و صافی را خالی کرد.
2- ابتدا باید جای مخصوص قهوه را با آب سرد شست و آن را با یک پیمانه سرکه سفید و دو پیمانه آب پر کرد.
3- سپس باید سرکه و آب را داخل مخزن قهوه ساز ریخت و دستگاه را روشن کرده، بعد از یک دور کامل آن را خاموش کرد.
4- باید مخلوط سرکه در حدود 15 دقیقه به همین حالت باقی مانده و ته نشین شود.
5- دو بار آب خالی را در دستگاه ریخته و آنرا روشن کنید تا قطرات سرکه پاک شود.
6- در نهایت بار دیگر دستگاه را خاموش کرده و 15 دقیقه به همین حالت باقی نگهدارید تا کاملا تمیز شود.
جهت مشاهده دوره های آموزشی بر روی این لینک کلیک نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.