نصب و راه اندازی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر( alarm system)
شایستگی نصب و راه اندازی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر
اهداف این شایستگی عبارتاند از:
1 طراحی، نصب و راه اندازی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر؛
2 عیب یابی و رفع عیب سیستم اعلام حریق؛
3 طراحی سیستم اعلام حریق.
استاندارد عملکرد
پس از اتمام واحد یادگیری و کسب شایستگی، میتوانید سیستم اعلام حریق آدرس پذیر را طراحی و راه اندازی و کنترل نمایند.
معرفی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر
امروزه در ساختمان ها و اماکن مسکونی و صنعتی از سیستم های اعلام حریق به طور گسترده استفاده می شود تا خسارت های ناشی از حریق را به حداقل برسانند و همچنین برای اطلاع دادن به ساکنین ساختمان، در مواقع بروز حریق، از این سیستم ها استفاده می شود تا در حد امکان از تلفات جانی جلوگیری شود.
به طور کلی سیستم های اعلام حریق در سه نوع متعارف(Conventional ،)آدرس پذیر(Addressable )و بی سیم (Wireless )ساخته شده اند. در این واحد به بررسی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر می پردازیم.
هر سه نوع سیستم اعلام حریق ذکر شده از نظر عملکرد به دو دستة زیر تقسیم می شوند که عبارت اند از:
معرفی تجهیزات اعالم حریق آدرسپذیر
1ـ کنترل پنل اعلام حریق (Panel Control Alarm Fire)
با استفاده از پروتکل های ارتباطی(پردازش هایی که بین اجزا صورت می پذیرد)، اطالعات وضعیت هر یک از تجهیزات اعلام حریق تجزیه و تحلیل می شود و در هنگام وقوع حریق یا خطا در سامانه، محل دقیق آلارم و خطا مشخص میگردد.
کنترل پنل(FACP )سیستم آدرس پذیر ً کاملا متفاوت از سیستم متعارف عمل می کند. به گونه ای که در این سیستم، تکنیک1 Multiplex اجازه می دهد هر دتکتور ً مستقا اطالعات را به پنل کنترل ارسال نماید.
در هر زمان دتکتورها مشخصات شناسایی آدرس خود را به پنل کنترل ارسال می نمایند و عالوه بر آن از طرف تابلو هم یکسری اطالعات به دتکتور ارسال می شود.
این کار باعث می شود که همیشه پنل مراقب باشد که کدام تجهیز، خروجی غیرعادی(غیر مشابه) ارسال می کند. پیغام های عادی همیشه بر روی صفحة نمایش (LCD) نوشته می شود.
ِ 2ـ شستی اعلام حریق(Point Call Manual)
این شستی برای راه اندازی خودکار سیستم اعالم حریق در زمان مشاهدة آتش سوزی به کار می رود. شستی های اعلام حریق معمولا در دو نوع ِ فشاری ِ قابل ریستشدن و شیشه شکستنی ساخته می شوند و کاربرد آنها در اعلام حریق دستی است. در هر دو نوع، درحالت عادی، کنتاکت شستی، باز(O.N )است.
در نوع شیشه ای شستی تحت فشار قرار دارد و با شکسته شدن شیشه آزاد و کن تاکت بسته می شود.
شستی معمولا دارای سوئیچی برای ریست کردن(Reset ) است تا بعد از استفاده از شستی بتوان دوباره آن را به حالت عادی بازگرداند. ِ شستی تمامی برندهای اعلام حریق دارای یک LED هستند، که در هنگام عملکرد فعال می شوند. اما در سیستم هوشمند، فعال شدن LED
می تواند با فرمان پذیری از پنل مرکزی انجام شود.
سیم کشی شستی هایاعالمحریقدرسیستم های متعارف و آدرس پذیر تقریباً مشابه اند و در هر دو سیستم دو سیم به شستی وارد و دو سیم دیگر از آن خارج می شود.
3ـ هشداردهنده های اعلام حریق (Appliance Notification)
ایجاد هشدار شنیداری و دیداری در زمان ایجاد خطر بر عهدة این هشداردهنده ها است که در دو نوع کلی آژیرها و فلاشرها و ترکیب آنها وجود دارند. انواع آژیر ساده، آژیر فلاشر، آژیر سخن گو و انواع زنگ های اعلام حریق و بلندگوهای اعلام خطر برای محیط های داخل ساختمان و بیرون ساختمان از دسته بندی های این قطعه است.
کارکرد صحیح این قطعه شروط زیررا ایجابمی نماید:
الف) 15 دسی بل (واحد شدت صوت) بیشتر از صدای میانگین محیط
ب) 5 دسی بل باالتر از بیشترین صدای تولید شده در مدت1دقیقه؛
ج) حداقل سطح صوت 65 دسی بل در محیط های معمولی و 75 دسی بل در اتاق خواب ها؛
د) انتخاب آژیر با شدت صوت حداقل 75 دسی بل و حداكثر 120 دسی بل؛
ه) ضرورت استفاده از فالشر در محل هایی که افراد ناشنوا تردد دارند.
4ـ کابل سیستم اعلام حریق
کابل سیستم اعالم حریق وظیفة انتقال اطالعات دریافتی از ورودی ها (آشكارساز یا شستي) به FACP و ارسال اطالعات از تابلو به خروجی ها (هشداردهنده ها و خروجی های واسط) را برعهده دارد. كابل ها شامل دو سیم به رنگ های مشکی و قرمز (یا مشکی و آبی) و
سیم سومی به عنوان محافظ یا شیلد(برای جلوگیری ً از نوع مفتول از نویز) می باشد. کابل ها باید ترجیحا (یا افشان)و مقاوم در برابر گرما و حریق باشند.
نحوة ساختاینکابل هارادرتصویرمشاهده می کنید.کابل ها معمولا توکارهستند،درغیراینصورتباید درلوله های فولادی یا داکت های مقاوم در برابر حریق، که به رنگ قرمزاند، به صورتروکار اجرا شوند.
نصب و راهاندازی سیستم اعالم حریق آدرسپذیر دستی
همان طورکه ً قبال آموختید، سیستم های دستی صرفا توسط انسان فرمان می گیرند و فرمان پذیری توسط شستی انجام می شود. البته تمام مراحل طراحی، انتخاب، نصب و راه اندازی سیستم ها توسط استانداردهایی صورت می پذیرد که مختص سیستم اعلام حریق است.
BS5839و NFPA72، ENـ54،EVPU،LPCB،ULحریق میتوان به استانداردهای سیستم هایاعلام جمله از نام بردکه مهم ترینآنها(NationalFireprotectionAssociation(NFPA و(BritishStandards(BSهستند.
بیش از 8500 استاندارد در گروه NFPA نگارش شده است.
از جمله استاندارد NFPA72 دستورالعمل نصب و راه اندازی عملكرد، بازرسی، تست، تعمیر و نگهداری سیستم های اعلام حریق، تجهیزات هشداردهنده آتش سوزی و همچنین استاندارد BS5839 در زمینه طراحی، نصب و استقرار تجهیزات سیستم اعالم حریق است.
تفاوت اصلی در اجرای سیستم متعارف و آدرس پذیر در متصل نمودن قطعات به یکدیگر است. در سیستم متعارف قطعات به صورت سری (شعاعی) به دستگاه مرکزی متصل می شوند، در صورتی که در سیستم آدرس پذیر قطعات به صورت یک حلقة بسته به دستگاه مرکزی متصل می شوند. به این حلقه، لوپ (LOOP) گفته می شود.
هدف: اجراي سیستم اعالم حریق آدرسپذیر دستی
طبق مراحل زیر سیستم اعلام حریق دستی را نصب، راه اندازی و تست نمایید:
- نقشه اتصالات را رسم نمایید.
- در صورتی که کاتالوگ قطعات موجود است.
- موارد مرتبط را در گزارش کار خود بیاورید.
- داکت را نصب نمایید و کابل را از آن عبور دهید و اتصالات را به تجهیزات متصل نمایید.
- سیستم را راه اندازی و تست نمایید.
توصیه اکید می شود به هیچ وجه از اتصال در کابل (مفصل و…) استفاده نکنید!
همان طور که درطول فعالیت های این واحد فرا گرفته اید، در سیستم های دستی چون انسان فرمان دهنده است، اگر افراد به هر دلیلی دیر به وجودآتش پی ببرند یا با وسایل موجود نتوانند به موقع حریق را خاموش کنند،حریقبه طوروحشتناکیتوسعه پیدامی کند! اینجاستکه اهمیت سیستم های اتوماتیک مشخص می گردد.
سیستم اعلام حریق آدرسپذیر اتوماتیک
سیستم اعلام حریق اتوماتیک، برخالف سیستم های دستی وابستگی بسیار کمتری به انسان دارد و عملکردش نیز بسیار سریع تر و گسترده تر است. ً
مثال تماس خودکار با آتش نشانی محلی، فعال سازی خودکار سیستم اطفای حریق، فرمان دادن به درهای خروج اضطراری و موارد مشابه همگی می تواند به وسيله سیستم های اعلام حریق اتوماتیک انجام شود. این سیستم علاوه بر شستی و عملکرد دستی، تابع آشکارسازهاست تا بتواند
به صورت خودکار و بدون فرمان انسان حریق را تشخیص دهد.
آشکارسازهای اعالم حریق آدرسپذیر اتوماتیک
آتش با دود، حرارت، شعله و نورهای مادون قرمز و ماوراء بنفش همراه است. هدف از آشکارسازهای اتوماتیک، شناسایی آتش با حس کردن یک یا ترکیبی از مراحل فوق و تبدیل آن به سیگنال های الکتریکی و ایجاد آلارم است. برهمین اساس آشکارسازها (دتکتورها) در 3 گروه اصلی حساس به دود، حرارت و شعله قرار می گیرند.
البته می توان با حس کردن گازهای موجود در هوا نیز تا حد بسیار زیاد، از انفجار یا حریق پیشگیری کرد. نمودار صفحه بعد انواع آشکارساز(دتکتور) را نمایش می دهد.
1ـ آشکارساز دودی(Detectors Smoke)
مولكول هاي دود از قطر 0005/0 ميكرومتر شروع و تا 10 ميكرومتر ادامه دارند. مولكول هاي بيش از 10ميكرومتر از حيطة دود خارج و در دسته بندي گرد و غبار، پودرها و مولكول هاي ريز ديگر قرار می گیرند. دود با قطر بين 01/0 ميكرومتر تا10ميكرومتر با دتکتورهای معمولی و ریزتر با دتکتورهای خاص مثل دتکتور لیزری (HSSD ) تشخیص داده می شوند.
دتکتور دودی توسط یک دیود مادون قرمز وجود دود در هوا را تشخیص می دهد و در زمان مناسب به کنترل پنل اعالم می کند. آشکارسازهای دودی خود به دو دستة عمده تقسیم می شوند:
آشکارساز دودی نوع یونیزاسیون و آشکارساز دودی نوع فتوالکتریک. آشکارسازهای دودی یونیزاسیون در مرحلة اولیة تولید آتش (دود غیر قابل رؤیت) عمل می کنند، در حالی که آشکارسازهای دودی فتوالکتریک در مرحلة دوم تولید آتش (دود قابل رؤیت) عمل خواهند کرد. اساس کار دتکتورهای دود آدرس پذیر همانند دتکتورهای متعارف می باشد، با این تفاوت که دارای ویژگی های منحصر به فردی همچون تعیین شب و روز برای دتکتور، تعیین میزان حساسیت دتکتور و مکان دقیق حریق است.
2ـ آشکارساز شعلهای (Detector Flame )
شعله ستونی از گاز است که تولید روشنایی و گرما می کند. شعلة برخی مواد (مانند هیدروژن ) ممکن است توسط چشم غیرمسلح دیده شود. آشکارساز شعله به حضور انرژی تشعشعی قابل دید با چشم انسان (حدود 4000 تا 7700 آنگستروم) یا خارج از گسترة دید انسانی نیز پاسخ می دهد.
(پایین تر از 4000 آنگستروم یا بالاتر از 7700 آنگستروم).
به محض تولید گازهای داغ ناشی از آتش سوزی، انرژی تشعشعی به یکی از اَشکال نورمرئی یا نور IR یا UV تولید می شود. دتکتورهای شعله ای طوری طراحی شده اند که در برابر این تشعشعات واکنش نشان می دهند.
این نوع دتکتورها در فضاهایی که فرآیند حاصل از سوخت آنها با شعله آغاز شود (مانند انبارالکل و مواد فرّار، پمپ بنزین ها و فضاهای با حساسیت بالا) مورد استفاده قرار می گیرد.
برای تشخیص وجود شعله در فاصله کوتاهمی توان از این سنسور تشخیص شعله استفاده کرد، که در واقع از تراشه LM393 استفاده کرده و توانایی تشخیص امواج مادون قرمز(IR )را دارد.
3ـ آشکارساز حرارتی (Detector Heat)
آخرین اثر آتش، حرارت است. به همین علت است که آشکارسازهای حرارتی دارای حساسیت پایین تری هستند. این آشکارسازها خود به دو دستة »درجه حرارت ثابت« و »حساس به نرخ افزایش درجه حرارت« تقسیم می شوند. البته نوع دیگری هم وجود دارد که ترکیبی از هر دو حالت فوق است.
1 به دمای اطراف یک نقطه خاص پاسخ می دهد. به عبارت دیگر این نوع دتکتور به آشکارساز حرارتی ثابت افزایش مقدار مشخصی از دما در یك مکان مشخص در محیط، واکنش نشان می دهد. همچنین می تواند نوع دمای ثابت را نیز داشته باشد. )دمای حدود 57 تا 65 درجه(
آشکارسازهای حرارتی افزایشی2
به افزایش سریع دمای هوای اطراف واکنش نشان می دهد ولی به افزایش عادی دمای هوای ناشی از سیستم های گرم کننده و نور خورشید واکنش نشان نمی دهند. دتکتور ترکیبی ، ترکیبی از دو نوع قبل است که در یک قطعه به بازار عرضه شده است.
به طورکلی، ِ فناوریساختآشکارسازهایحرارتیدرچهارنوعالکترومکانیکی(بیمتالی)،اپتومکانیکی(کابل فیبرنوری)، الکتروپنوماتیکی(فشارهوا)، الکترونیکی(ترمیستوری)خلاصه می شود.
ایندتکتورهابرایواکنشبه آتش سوزی های سریع و جهت استفادهدر مکان هایی که اعلام خطرهای ناخواسته از آشکارسازهای دودی به علت آلودگی هوا پیش می آید،به کارمی روند.
با اینکه آشکارسازهای حرارتی به عنوان یکی از عناصر اعالم حریق بسیار قابل اطمینان هستند ولی نمی توان آنها را از عوامل تجهیز حفاظت از جان دانست. پس می توان نتیجه گرفت، با توجه به اینکه این آشکارسازها کمتر از آشکارسازهای دودی حساس اند، نباید در جاهایی که آتش ضعیفی می تواند سبب خسارات زیاد شود به کار گرفته شوند.
نکته:
DS18B20 یک سنسور دمای دیجیتال با دقت باال و محدوده اندازه گیری از 55 ـ تا 125 +درجه سانتی گراد است و برقراری ارتباط با آن از طریق یک پایه انجام می شود.
هر کدام از این سنسورها با یک شماره سریال خاص در بازار عرضه می شوند، بنابراین استفاده هم زمان از چند سنسور DS18B20 و تشخیص اینکه داده های دریافت شده به کدام سنسور مربوط می شود، امکان پذیر است.
4ـ آشکارسازهای گاز
آشکارسازهای گازی برای تشخیص انواع گازهای سمی و قابل اشتعال به کار می روند. در صورتی که میزان گاز موجود در هوا از میزان پیش فرض تعیین شده برای دستگاه بالاتر رود، هشداردهندة نشت گاز به کنترل پنل اعلام خطر می کند.
این آشکارسازها انواع مختلفی دارند و مهم ترین آنها عبارت اند از:
I .تشخیص دهندة گازهای سوختنی و قابل انفجار (Flammable Combustible )
بیشتر این نوع دتکتورها از دو قسمت فرستنده (Transmitter )و حسگر(Sensor )تشکیل شده اند. و از آنها برای تشخیص نشتی گاز )گازشهری یا CNG یا LPG )و اعالم خطر قبل از به وجود آمدن حریق، استفاده می شود.
اساس کار و تشخیص گاز برخی از آنها از طریق بوی گاز است و به صورت دیواری یا سقفی نصب می شوند. همچنین برخی از انواع این دتکتورها قادرند در صورتکشف نشتی گاز، به شیربرقی فرمان دهند و مسیرگاز را قطع کنند.
II .تشخیص دهندة گاز منو اکسید کربن (CO)
نکته:
گاز CO در اثر ناقص سوختن اجسام به وجود مي آيد؛ گازی که سبك، بی رنگ، بی بو و بسيار خطرناك آیا می دانید است، به نحوی که (Million Per Particle)200PPM آن در مدت کمتر از یک ساعت، يك شخص بالغ را خفه مي کند!
از طرف دیگر تحقیقات انجام شده نشان می دهد تمامی حریق های خانگی گاز CO تولید می کنند. بنابراین جایگزینی دتکتور CO با دتکتور دودی امری معقول به نظر می رسد(حتی این جایگزینی پیشنهاد استاندارد UL2075 نیز هست).
اساس کار بیشتر این آشکارسازها شبیه یک سنسور الکتروشیمیایی است. یعنی دارای محلول الکترولیت و دو صفحة آند و کاتد است.
هنگام تشخیص گاز CO یک واکنش شیمیایی رخ می دهد، CO جذب حسگر می شود و در نهایت جریان الکتریکی تولید می گردد (تنظیم مقدار اين جريان، عامل اصلي در اعالم حريق و به صدا درآمدن آژير خطر است).
سنسورهای تشخیص دود و گاز سری MQ ،نسبت به طیف گسترده ای از گازها حساس اند و در خانه و برای دمای اتاق، قابل استفاده اند. سنسور گاز 9ـMQ نسبت به کربن مونواکسید، متان و LPG دارای حساسیت بالاست و از آن می توان برای تشخیص گازهای شامل CO و گازهای قابل احتراق استفاده کرد.
5ـ آشکارسازهای خاص
علاوه بر آشکارسازهایی که تا حال فرا گرفته اید، آشکارسازهایی نیز با اهداف خاص طراحی و تولید شده اند که از جمله آنها می توان به آشکارسازهای نمونه گیر، دتکتور کابلی یا دتکتور حرارتی خطی (LHD )و آشکارسازهای ویدئویی (VFD ،)اشاره نمود.
نصب سیستم اعلام حریق آدرسپذیر اتوماتیک
نصب سیستم های اتوماتیک با نصب سیستم های دستی زیاد متفاوت نیست. مهم ترین تفاوت نصب این سیستم ها در کددهی دتکتورها و تعیین شرایط خاص هر یک از آنهاست.
تجهیزات جانبی سیستم اعلام حریق آدرسپذیر
علاوه بر تجهیزاتی که تا حال فرا گرفته اید، تجهیزات دیگری نیز ممکن است در سیستم اعلام حریق مورد استفاده قرار گیرند که مهم ترین آنها عبارت اند از:
1. ریموت اندیکاتور (remote indicator)
چراغی است دارای دیودنورانی، که مطابق استانداردهای معتبر و با رنگ مشخص جهت آگاهی و سهولت در شناسایی و دسترسی محیط حفاظت شده مورد استفاده قرار می گیرد.
این تجهیز باید در مجاورت یا در بالای ِدر ورودی هر بخش حفاظت شده نصب شود (نیاز به تعدد آن در یک فضای مشخص شده ِ مثل تعدد آن در یک واحد مسکونی نیست). حداکثر فاصلة مجاز برای یافتن و رؤیت چراغ نشانگر حریق، از نقطة شروع منطقه توسط شخص باید 60 متر باشد.
این تجهیز بین هر دو سیستم متعارف و آدرس پذیر مشترک میباشد. تأثیر این وسیله را در نقشه زیر ملاحظه کنید.
II. تلفن کننده.(Auto Dialer)
پس از تشخیص حریق توسط سیستم، الزم است به آتش نشانی یا به افراد دیگر اطالع رسانی گردد. این وظیفه را تلفن کننده برعهده دارد. در سیستم های آدرس پذیر جهت این تجهیز رله هایی تعبیه شده است. این تجهیز نیز بین سیستم های متعارف و آدرس پذیر و اعالم سرقت مشترک است.
III .تغذیه اضطراری
پس از قطع برق سیستم (به هردلیلی) باید تغذیة اضطراری وارد مدارشود. ابتدا باید یوپی اس(UPS )تغذیة مدار را تأمین کند. و در غیر این صورت باید از باتری های داخلی سیستم استفاده شود. جهت این کار نیاز به یک یا دو باتری 12ولت (باتوجه به کاتالوگ پنل) نیازاست. این تغذیه بین هردو سیستم متعارف و آدرس پذیر مشترک است.
IV. تکرارکننده(Repeater)
در مواقعي که تکرار علایم اعلام حريق در مکان هاي غيرازمحل تابلو یا صلي موردنيازباشد ازتکرارکننده ها استفاده مي شود. تکرارکننده نشانگر(مشابه تابلوی اصلي)مي باشد وبه ترمينال هايتابلویکنترل مرکزي وصل مي شود و بین هر دو ِ سیستم اعلام حریق نیز مشترک است.
V .ماژولهای سیستم آدرسپذیر(Modules)
برخی ماژول ها مختص سیستم آدرس پذیراند، از جمله:
الف) ایزوالتور(Isolator )
از آنجا که در یک لوپ آدرس پذیر تعداد 250 قطعه(دتکتور + شستی + آژیر) قرار می گیرد، لذا در صورت قطع شدن کابل ارتباطی یا بروز مشکل در یکی از قطعات داخل لوپ، ممکن است ارتباط بسیاری از قطعات با تابلوی اعالم حریق قطع گردد. براي حل این مشکل معمولا مابین هر 20 الی 25 قطعه آدرس پذیر یک ماژول ایزوالتور قرار می گیرد.
ماژول ایزوالتور تجهیزات داخل یک لوپ را به گروه هاي کوچک تر تقسیم می کند و در صورت بروز مشکل، یک گروه از تجهیزات که مابین دو ایزوالتور قرار دارند، از لوپ خارج می شوند و ایزوله می گردند و بقیه تجهیزات لوپ ارتباط خود را با پانل اعلام حریق حفظ می کنند.
برخی از تجهیزات اعالم حریق آدرس پذیر ایزوالتور داخلی دارند و شما می توانید به جاي استفاده از ماژول ایزوالتور به صورت جداگانه از ایزوالتور داخلی تجهیزات استفاده نمایید. الزم به ذکر است که ماژول ایزوالتور نیازی به آدرس دهی ندارد.
ب) ماژولهای رابط (Module Interface )
این ماژول برای ایجاد ارتباط و شناسایی اجزای قابل آدرس دهی سیستم به کار می رود. از کنتاکت های آن جهت فعال شدن سیستم اطفای حریق، سیستم فراخوان آسانسور، توقف دهنده و ارتباط با پانل های دیگر استفاده می شود.
ج)بُرد میانجی شبکه:
به کمک بردهای میانجی یا کارت های شبکه می توان چندین تابلوی کنترل مرکزی اعلام حریق را به هم مرتبط نمود.
د) بُرد میانجی سریال:
این کارتالکترونیکی در تابلوی کنترل مرکزی قرار می گیردو می تواند از طریق درگاه سریال بین تابلوی کنترل مرکزی و تجهیزات ِ خارجی دیگر، مانند پرینتر و سیستم مدیریت ساختمان(BMS) ارتباط برقرار کند.
طراحی، نصب، راهاندازی و نگهداری سیستم اعالم حریق آدرس پذیر
طراحی سیستم اعلام حریق یا براساس تجربة فردی یا توسط نرم افزارهای مربوطه انجام می شود. نرم افزارهای اعلام حریق در سه زمینة طراحی، راهاندازی و مانیتورینگ در بازار عرضه می شود. همان طور که ً قبلا هم گفته شد، نصب تجهیزات اعالم حریق براساس چندین استاندارد صورت می گیرد. دقت شود که ترکیب چند استاندارد با یکدیگر جهت طراحی، نصب و راه اندازی این سیستم قابل قبول نیست.
نصب یک سیستم اعالم حریق، شرط الزم جهت پیشگیری از گسترش آتشسوزی است. اما شرط کافی نیست!
تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق، با توجه به حساسیت تجهیزات و وظیفة سنگین این تجهیزات در حفاظت از جان و مال افراد، اجتناب ناپذیر است. سرویس و نگهداری دوره ای باید بر روی آنها انجام شود تا این اطمینان حاصل گردد که سیستم به درستی در حال کار است. در سیستم های آدرس پذیر و هوشمند، برخلاف نوع متعارف، نوع ساختمان داخلی تجهیزات، به گونه ای است که به امر نگهداری کمک می نمایند.
در این سیستم، آلارم های مربوط به کثیفی دتکتورها، عمل نکردن عملکرد شستی، آژیر و ماژول های واسط، به موقع انجام می پذیرد و باعث مانیتورینگ دائمی (Monitoring )وضعیت هر دتکتور می شود. ضمناً در هر لحظه تمامی حالات، قابل مشاهده و ثبت است. این تست و عیب یابی شامل تست های حساسیت، هفتگی، ماهیانه و سالیانه است. تصاویر زیر نمونه هایی از این تست ها را نشان می دهد.
نکته:
اکثر تجهیزات، همچون باتری و دتکتورها تاریخ انقضاء دارند! استفاده از آنها پس از منقضی شدن امری بسیار خطرناک و جبران ناپذیر است!
جهت مشاهده دوره های آموزشی بر روی این لینک کلیک نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.