مدیریت بسته ها توسط فرمان dpkg
مدیریت بسته ها توسط فرمان dpkg
dpkg نرم افزاری است برای مدیریت بسته ها که برای نصب با مدیریت Package های مجزا استفاده می شود، این فرمان به طور مستقیم باید به بسته نرم افزاری دسترسی داشته باشد یعنی ابتدا دانلود نمایید و سپس توسط این فرمان آن را نصب کنید. این فرمان با بسته های نرم افزاری ، که در توزیع هایMint ،Ubuntu ،Debian و Xamin هستند، کار می کند.
روش نصب و بروز رسانی
{dpkg -i {.deb package
آپشن i- در این فرمان بسته نرم افزاری را نصب می کند و در صورتی که قبلا نصب شده باشد نسخه به روز آن را نصب می کند. مثال :
dpkg -i zip_2.31-3_i386.deb
روش نصب همزمان چند بسته نرم افزاری
{dpkg -R {Directory-name
آپشن R- به صورت همزمان چندین بسته نرم افزاری که تحت یک دایرکتوری هستند را نصب می کند و نیازی نیست که فرمان نصب را برای تک تک بسته ها اجرا کنیم
dpkg -R /tmp/downloads
روش حذف بسته نرم افزاری
{dpkg -r {package
این فرمان کاری که انجام می دهد این است که یک بسته نرم افزاری را حذف می کند، ولی فایل های Configuration را حذف نمی کند. مثال :
dpkg -r zip
نکته : در صورتی که از بسته نرم افزاری که قصد حذف آن را دارید فقط یک Version آن در سیستم تعبیه شده باشد، در زمان حذف نیازی به نوشتن نام کامل آن ندارید و فقط با نوشتن zip می توانید آن را حذف کنید، ولی اگر چندین Version از آن را داشتید، باید حتما مشخص کنید.
نکته : اگر بخواهیم به طور کامل یک نرم افزار را با تمام فایل های Configuration آن حذف کنیم آپشن p- را به کار می بریم :
{dpkg -p {package
لیست تمامی بسته های نرم افزاری نصب شده
dpkg -1
برای مشاهده لیست تمامی بسته های نصب شده از آپشن 1- استفاده می کنیم که به طور مختصر به همراه نسخه نمایش می دهد. اگر بخواهیم یک بسته نرم افزاری خالی را لیست نماییم یعنی تمامی نسخه هایی که از یک نرم افزار داریم :
{dpkg -1 {package
dpkg -1 apache
برای به دست آوردن اسامی فایل هایی که در یک بسته نرم افزاری وجود دارد، آمده شده و مکانی که فایل ها در انجا نصب شده اند به این صورت عمل می کنیم :
{dpkg -L {package
پیکربندی مجدد بسته های نصب شده
هرگاه بخواهید بسته ای را که قبلا نصب شده است مجدد تنظیم کنید از دستور dpkg reconfigure استفاده کنید.
به عنوان مثال :
sudo dpkg-reconfigure mysql-server-5.1
دستور aptitude
علاوه بر دستورات بالا در توزیع های مبتنی بر Debian، واسط سطح بالای دیگری به واسطه ی دستور aptitude فراهم شده است. توصیه می کنیم که به صفحه man این دستور را مطالعه نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.