vNIC (Virtual NIC) چیست؟
vNIC (Virtual NIC) چیست؟
کارت شبکه که آنرا با عنوان NIC (Network Interface Card) شناخته میشود، نقش مهمی را در اتصالات سرور و کامپیوتر در شبکه و با یکدیگر ایفا میکند. دارای یک یا چند پورت از قبیل RJ45، SFP میباشند. وظیفه کارت شبکه ارسال سیگنال در لایه فیزیکی و داده در لایه شبکه میباشد.
NIC Teaming: این اصطلاح به معنای جفت کردن یا تیم سازی کارتهای شبکه با یکدیگر و در مجازی سازی توسط مدیران شبکه بسیار مورد استفاده قرار میگیرد که با استفاده از آن میتوانند از ترکیب چندین آداپتور فیزیکی شبکه با یکدیگر به یک کارت شبکه از جمله مشخصات این قابلیت افزایش پهنای باند شبکه بواسطه همکاری کارتهای شبکه با یکدیگر است. از جمله مهترین مزیت و قابلیت این روش این است که در صورتیکه یک کارت شبکه از کار بیوفتد سایر کارتهای شبکه سرور به سادگی میتوانند وظیفه خود را انجام دهند که با استفاده از مجازی سازی آدرس آیپی و پیکربندی کارت شبکه معیوب صورت میپذیرد.
vNIC (Virtual NIC) چیست؟
در حالت معمولی برای اتصال توسط کابل به تجهیزات شبکه، به کامپیوتری که دارای کارت شبکه (NIC) باشد نیازمند هستیم. در دنیای مجازی سازی (Virtual) نیز دقیقا به همین صورت است با این تفاوت که در این بین کابلی جهت اتصال وجود ندارد. به شکل زیر دقت کنید.
همان طور که در شکل فوق ملاحضه میشود Virtual Machines های نصب شده در سرور توسط کارتهای شبکه مجازی با Virtual Switch در ارتباط بوده و سوئیچ مجازی نیز بصورت مجازی با کارتهای اصلی سرور فیزیکی (vmnic) در ارتباط است که در نهایت توسط کابل با شبکه فیزیکی از قبیل روتر، سوئیچ، فایروال و … در ارتباط میباشد.
PG (Port Group) چیست؟
پورت گروپ به گروه بندی پورتهای منطقی (Logical) ماشینهای مجازی بر روی vSwitch گفته میشود. لازم به ذکر است VM های موجود بر روی یک پورت گروپ میتوانند با سایر ماشینهای مجازی دیگر و یا ماشینهای فیزیکی ارتباط داشته باشند. ذکر این نکته ضروری است که VM Port Group در vSwitch ایجاد میشود.
vSwitch چیست؟
روش اتصال ماشینهای مجازی (VM) مشابه اتصال ماشینهای فیزیکی با یکدیگر است با این تفاوت که VMها از سوئیچ و آداپتورهای مجازی برای برقرای ارتباط با شبکه فیزیکی استفاده میکنند. سوئیچ مجازی جهت اتصال بین ماشینهای مجازی و ماشین مجازی و فیزیکی استفاده میشود که خود از NICهای هاست سرور Esxi جهت اتصال به شبکه فیزیکی استفاده میکند.
انواع سوئیچ مجازی:
VSwitchها در حالت کلی به دو دسته تقسیم بندی میشوند:
-
سوئیچهای مجازی استاندارد که آنرا با Standard Virtual Switch میشناسیم و بر روی هاست Esxi پیکربندی شده و بصورت پیش فرض دارای 120 پورت است. حداکثر تعداد پورتها در هر هاست Esxi برابر 4096 میباشد. با توجه به تعریف فوق الذکر، از جمله وظایف سوئیچ مجازی، برقراری ارتباط بین ماشینهای مجازی درون آن هاست و همچنین ارتباط ماشین مجازی درون Host با خارج از هاست توسط Uplink است.
-
سوئیچهای مجازی توزیع شده یا dvSwitch که با Distributed Virtual Switch شناسایی شده و دارای رابط مدیریت متمرکز است. در سرورهای vCenter کاربرد دارد تا از این طریق تنظیمات یکسانی را برای هاستهای Esxi تعریف شده در Datacenter اعمال نموده و بدین ترتیب مدیریت زیرساختهای مجازی بزرگ را تسهیل مینماید. حداکثر مقدار پورت در هر dvSwitch برابر 60000 است.
Distributed vSwitch ابتدا از طرف vCenter کانفیگ و سپس بر روی Esxi، Assign میشود. این بدان معناست که چنانچه کانفیگی را بر روی این سوئیچ انجام دهیم، انگار بر روی تمام هاستهای Esxi انجام دادهایم. چون تمام Hostها یک سوئیچ را میبینند. ضمن اینکه میتوان تنظیمات و Config های بیشتری را نسبت به Standard vSwitch انجام داد. لازم به ذکر است که علاوه بر دو سوئیچ مذکور که بصورت پیش فرض بر روی vCenter موجود است، میتوان از سوئیچ سایر شرکتهای دیگر همانند Cisco با ارائه سوئیچ Nexus 1000v که بصورت یک Appliance ارائه میشود بهره برد.
با توجه به مطالب بیان شده ذکر این نکته ضروری است که vSwitch یک مفهوم مجازی است. VMهای درون Host Esxi میتوانند بصورت مجازی از طریق vSwitch به یکدیگر وصل شده، اما چنانچه قرار باشد این VMها با شبکه فیزیکی (بعنوان مثال سرویس دهیActive Directory به Clientهای سازمان) ارتباط برقرا کنند این ارتباط از طریق Uplink ای که vSwitch را به Physical Switch متصل میکند صورت میپذیرد. Uplink ی سرور همان کارتهای شبکه فیزیکی هستند که بر روی سرور Esxi موجود و با سوئیچ فیزیکی در ارتباط هستند.
برای vSwitchها ما با دو مفهوم کلی سر و کار داریم:
-
VM Port Group: برای اینکه درک صحیحتری از این موضوع داشته باشم، بهتر است در ابتدا آنرا با ذکر مثالی بیان کنم. همانطور که میدانید میتوان در سوئیچهای سیسکو و سایر سوئیچهای Management میتوان از قابلیتی به نام دستهبندی لایه دویی پورتهای سوئیچ استفاده نمود که آنرا با نام Vlan میشناسیم. عملیات سوئیچینگ در مجازی سازی نیز به همین منوال است. برای اتصال VMها به یک سوئیچ استاندارد، میبایست دارای قابلیتی به نام VM Port Group باشد که همان دسته بندی لایه دویی پورتهای سوئیچ، در حالتی که VMها به آن متصل میشوند، است و جهت مدیریت ترافیک VMهای درون یک Esxi صورت میپذیرد.
-
VM Kernel Port: چنانچه بخواهیم خود سرور Esxi دارای ارتباطات شبکهای همانند ارتباط از طریق Web Base جهت انجام تنظیمات، اتصال به یک استوریج و … باشد، ترافیکهایی از این قبیل توسط بخشی به نام VMKernel Port مدیریت میشود. بنابراین میتوان گفت که مدیریت ترافیکهای مربوط به Esxi Server میشود VMKernel Port.
DRS چیست؟
Distributed Resource Scheduler یکی از قابلیتهای جذاب مجازی سازی شرکت VMware استفاده از این قابلیت میباشد. در زمان ساخت ماشین مجازی بر روی host Esxi، میتوان منابعی را در اختیار VMها قرارداد. حال اگر در این بین VMای دچار کمبود منابع شود، در حالیکه سایر VMهای موجود در آن Host از تمام منابع تخصیصی (RAM, CPU) استفاده نکرده باشند بصورت اتوماتیک این منابع از سایر VM های موجود بر روی آن Host قرض گرفته میشود و پس از انجام کار مجدداً در اختیار سایر Hostهای دیگر قرار میگیرد و چنانچه منابعی یافت نشود با استفاده از قابلیت vMotion، آن VM بصورت اتوماتیک و بدون وقفه به هاست دیگری انتقال پیدا میکند.
VMotion چیست؟ در حالت کلی و ساده به عملیات انتقال یک ماشین مجازی (VM) از روی یک هاست (Esxi) به روی هاست دیگر بدون هیچگونه Downtime، گفته میشود.
باید توجه داشت که قابلیت vMotion بر روی Esxi وچود نداشته و از قابلیتهای vCenterمیباشد.
از کاربردهای vMotion میتوان به جابهجایی ماشینهای مجازی (VM) از روی یک سرور Esxi به سرور Esxi دیگر بدلیل کمبود منابع، رفع مشکلات سخت افزاری یا ارتقاء سرور و … اشاره نمود. برای استفاده از این قابلیت VMها باید درون یک Cluster باشند.
در شکل فوق یک اصطلاح دیگری را با نام Storage vMotion ملاحضه میفرمایید. اگر بخواهم بصورت خیلی خلاصه این قابلیت را تشریح کنم در vMotion فقط فایلهای مربوط به تنظیمات VM و محتویات RAM ماشین مجازی موجود بر روی سرور Host منتقل میشود و هارددیسکهای مجازی انتقال پیدا نمیکند. در حالیکه در Storage vMotion فایل سیستمها و هارددیسکهای مجازی و تمام مواردی که در vMotion منتقل میشدند، انتقال پیدا میکنند. ذکر این نکته لازم و ضروری است که برای پیاده سازی هر دو حالت نیاز به SAN Storage داریم با این تفاوت که در vMotion یک SAN Storage کفایت میکند ولی در Storage vMotion حداقل نیازمند به دو یا بیشتر SAN Storage هستیم.
DPM (Distributed Power Management) چیست؟
این موضوع را بیشتر در کشورهای توسعه یافته و صنعتی بدلیل اهمیت و صرفهجویی در مصرف برق در Datacenterها شاهد هستیم. اساس کار این تکنولوژی بدین صورت است که میتوان بعد از زمان مشخصی در روز که شاهد کاهش باری سرورها هستیم، بصورت کاملاً اتوماتیک VMهایی مشخص را بر روی یک یا چند Esxi منتقل نمود و سایر هاستهای Esxi تا زمان اوج بار کاری در حالت Standby نگهداری شوند. با این کار علاوه بر صرفهجویی در مصرف برق، عمر Esxiها نیز افزایش خواهد یافت.
HAچیست؟
High Availability Cluster، HA Cluster و Failover Cluster همگی دارای یک معنی بوده که با فعال نمودن آن بر روی کلاستر مورد نظرمان، قادر خواهیم بود از قابلیتی با نام FT یا به عبارتی Fault Tolerance (تحمل خطا) استفاده کنیم.
Load Balance چیست؟
به تقسیم بار بر روی سرورهای Esxi گفته میشود که با استفاده از آن میتوان از حداکثر توان سخت افزاری سرورها استفاده نمود. مدیریت منابع در این روش توسط VMware DRS صورت میپذیرد.
مقالات پیشنهادی
پک آموزشی ورود به دنیای شبکه (+Network)
دوره آنلاین ورود به دنیای مهندسی شبکه (+Network)
# vNIC (Virtual NIC) چیست؟ # vNIC (Virtual NIC) چیست؟ # vNIC (Virtual NIC) چیست؟ # vNIC (Virtual NIC) چیست؟
نویسنده : مهندس محمدحسین طهماسبی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.