افزونه های وردپرس
افزونه وردپرس چیست
گاهی در دنیای وردپرس با کلمه افزونه وردپرس یا پلاگین وردپرس برخورد میکنیم. اما واقعاً منظور از افزونه وردپرس چیست و نحوه کارکرد آن چگونه است؟
اگر شما با دنیای وردپرس تا حدودی کار کرده باشید بهطور حتم با افزونهها آشنا هستید. البته ممکن است شما بهطورکلی نسبت به افزونه شناخت نداشته باشید؛ که ما سعی داریم در این مقاله اطلاعات مفیدی را در خصوص افزونهها و کارکرد آنها برای شما شرح دهیم. همچنین در این مقاله سعی شده است که مهمترین و کاربردیترین افزونههای وردپرس را به شما معرفی کنیم، پس با ما همراه باشید.
مسلماً اولین سؤالی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که افزونه چیست و چه کاربردی برای شما دارد؟ افزونه یا پلاگین وردپرس درواقع امکانات و ویژگیهای جدیدی را به سایت شما اضافه میکند. به بیان ساده پلاگینها یک سری کد هستند که بهعنوان مکمل یک سایت عمل میکنند؛ و باعث کاملتر شدن ویژگیهای یک سایت اینترنتی میشوند.
پلاگینها بهصورت کلی دو نوع دارند، پلاگینهای رایگان و غیر رایگان، که تفاوتهای بسیار زیادی با یکدیگر دارند. که مهمترین آنها میزان امکاناتی است که در اختیار شما قرار میدهدند.
افزونههای رایگان در مقایسه با افزونههای پولی امکانات بسیار کمتری را به شما ارائه میدهدند. حتی بیشتر این پلاگینهای رایگان سازگاری مناسبی با سایتها ندارند. شما با استفاده از افزونههای غیر رایگان میتوانید ویژگیهای منحصربهفرد بسیار زیادی را در اختیار داشته باشید.
افزونه های وردپرس فایل های نصبی هستند که روی وردپرس نصب شده و امکانات جدیدی به سایت وردپرس شما اضافه می کنند. شما می توانید برای زیباتر کردن سایت خود یا افزودن امکانات پیشرفته به قالب ، بدون نیاز به کد نویسی با افزونه ها این کار را انجام دهید.
لزوم نصب افزونه در سایت وردپرسی
اگر متوجه شدید افزونه وردپرس چیست حالا باید بدانید که داشتن برخی از افزونهها برای هر سایت وردپرسی که قصد دارد موفقیت زیادی در این عرصه کسب کند ضروری است و شما بهصورت حتم برای داشتن یک سایت با بازدید بالا نیاز به یک سری امکانات خاص دارید که از طریق افزونههای متنوع میتوانید به آنها دست پیدا کنید.
درست است که افزونهها امکانات جدید و متنوعی را به سایت شما اضافه میکنند اما به این نکته توجه داشته باشید که در برخی مواقع ممکن است یک پلاگین با قالبی که در سایت خود استفاده میکنید سازگاری نداشته باشید و یا اینکه کارکرد آن برای سایت شما مفید نباشد. به همین دلیل شما باید نسبت به کاربرد هر یک از افزونهها شناخت کافی داشته باشید و بااطلاع کامل برای سایت خود افزونه انتخاب کنید.
ساختار افزونههای وردپرس
درنتیجه اینکه افزونه وردپرس چیست باید بدانید افزونههای وردپرس فایلهایی هستند که بهصورت زیپ (که داخل این فایل زیپ یک یا چند پوشه و فایل PHP وجود دارد) به شما تحویل داده میشوند؛ و با نصب آنها روی سایتتان، میتوانید امکانات بسیار زیادی را در عرض چند ثانیه به سایت خود اضافه کنید.
حالا چند تا از این افزونهها داریم؟
حدوداً بیش از ۱ میلیون افزونه برای وردپرس وجود دارد. یعنی شما میتوانید بیش از ۱ میلیون کاربرد جدید به سایتتان اضافه کنید. ? که این موضوع میتواند برای شما یک فرصت عالی محسوب شود.
برخی از این افزونهها رایگان و برخی پولی میباشند. از افزونههای پولی بهعنوان پلاگین حرفهای یاد میشود.
بهترین افزونه وردپرس چیست
معمولاً هر افزونه یک ویژگی مجزا به سایت شما اضافه میکند. ما در این قسمت برخی از بهترین پلاگینهای وردپرس، که کارکرد بسیار زیادی برای سایت شما دارند را معرفی میکنیم. نمیتوان گفت بهترین افزونه وردپرس چیست. چون ما نیاز به یک افزونه وردپرس نداریم.
افزونه Elementor Page Builder
افزونه صفحه ساز المنتور ( Elementor Page Builder ) به شما کمک میکند تا صفحات سایت خود را با ساختار دلخواه ایجاد کنید. این افزونه بینظیر برای ساخت صفحات از سیستم Drag & Drop استفاده میکنه به شما این امکان را میدهد تا صفحات خود را به شکل دلخواه ایجاد کنید.
این افزونه وردپرس دارای +5 میلیون نصب فعال دارد و توانسته امتیاز 4.8 را از کاربران دریافت کند. قطعاً قالبهای ساخته شده با این افزونه ظاهر فوقالعاده زیبایی را دارند. توصیه میکنیم اگر قصد دارید صفحاتی با ظاهری متفاوت ایجاد کنید این افزونه را برای سایت خود نصب و فعال کنید.
افزونه WooCommerce
افزونه ووکامرس ( Woocommerce ) یکی از بهترین افزونه وردپرس برای ساخت فروشگاه اینترنتی است. تمام امکاناتی که شما برای ساخت فروشگاه اینترنتی خود نیاز دارید را این افزونه در اختیار شما میگذارد. این افزونه به سادگی با قالب سایت شما سازگار میشود. این افزونه با +5 میلیون نصب فعال و کسب امتیاز 4.6 از کاربران توانسته جایگاه خوبی را بین وبمستران سرتاسر جهان کسب کند.
اگر تمایل دارید قالب برای فروشگاه اینترنتی خود انتخاب کنید.
افزونه Yoast Seo
افزونه Yoast SEO معرف همه هستش، اگر میخواهید بهترین ساختار را برای سئو وردپرس خود ایجاد کنید، افزونه Yoast Seo به شما کمک میکند تا اینکار را انجام دهید. شاید به جرات بهتوان گفت ضروریترین افزونه بعد از نصب وردپرس، این افزونه باشد. این افزونه با بیش از 5 میلیون نصب فعال پرطرفدارترین افزونه وردپرس است.
افزونه Contact Form 7
افزونه Contact Form 7 به شما کمک میکند تا فرم تماس دلخواه خود را در سایت ایجاد کنید. این افزونه دارای ساختاری ساده بوده که به راحتی میتوانید فرم تماس خود را ایجاد کنید. هر وب سایتی نیاز دارد تا با مخاطبین خود ارتباط داشته باشد. این افزونه ارتباط بین شما و کاربران را سادهتر خواهد کرد. Contact Form 7 با +5 میلیون نصب فعال یکی از کاربردیترین افزونههای وردپرس است.
افزونه TablePress
افزونه TablePress یکی از بینظیرترین افزونه وردپرس است که به شما اجازه میدهد تا جداول دلخواه در وردپرس ایجاد کنید، همچنین میتوانید جداول اکسل یا Google Sheets را در آن بارگذاری کنید. تعجب میکنم این افزونه با این امکانات چرا رایگان ارائه شده. شما به راحتی میتوانید جداول تو در تو و زیبا را بسازید و مدیریت کنید. در استفاده از این افزونه به هیچ عنوان شک نکنید چرا که بسیاری از مشکلات شما برای ساخت جداول پیچیده را رفع میکند.
افزونه Envira Photo Gallery
سیستم مدیریت محتوا وردپرس به شما امکان ساخت گالری تصاویر را میدهد که در بخش آموزش گوتنبرگ به این موضوع پرداختیم، اما گاهی شما نیاز به گالری منعطفتر دارید که افزونه Envira Photo Gallery به شما کمک میکند تا گالری تصاویر دلخواه خود را در مطالب سایت خود ایجاد کنید.
افزونه Smart Slider 3
قطعاً ایجاد اسلایدر در وردپرس یکی از چالشهای همیشگی وبمستران است، اما افزونه Smart Slider 3 به شما کمک میکند تا به سادگی با یک رابط کاربری ساده اسلایدر مورد نظر خود را ایجاد کنید. شاید باور اینکه این یک افزونه رایگان است کمی سخت باشد، اما شما به راحتی میتوانید آنرا از مخزن وردپرس دانلود و نصب کنید و همین حالا اسلایدر سایت خود را ایجاد کنید.
افزونه Redirection
بعضی اوقات شما نیاز پیدا میکنید که آدرس URL سایت خود را تغییر دهید، شما باید بعد از اینکار آدرس قدیمی صفحه خود را به آدرس جدید ریدایرکت کنید. افزونه Redirection به شما کمک میکند تا به راحتی صفحات را به آدرس دلخواه ریدایرکت کنید و همچنین مدیریت روی صفحات انتقال داده شده خود داشته باشید.
افزونه Pretty Links
افزونه Pretty Links به شما کمک میکند تا لینکهای سایت خود را مدیریت کنید، با این افزونه شما میتوانید حتی لینکهای بازاریابی خود را ایجاد کنید بدون اینکه به طور مستقیم دامنه سایت مورد نظر را وارد کنید و این افزونه نیاز شما را از سایتهایی مثل Bitly, Tinyurl و… برطرف میکند.
این افزونه با 200 هزار نصب فعال جایگاه خوبی را بین وبمستران پیدا کند، اگر قصد دارید لینکهای خارجی سایت خود را مدیریت کنید و به لینک داخلی تبدیل کنید از این افزونه استفاده کنید.
افزونه Really Simple SSL
این روزها همه سایتها تقریباً از SSL برای سایت خود استفاده میکنند و از HTTP به HTTPS کوچ کردهاند. اما گاهی بعد از تهیه SSL سایت شما با خطاهای مربوط به آن روبرو میشود که دلیل آن وجود لینکهای HTTP در صفحات سایت شما است. در این افزونه Really Simple SSL وارد کار میشود و تمام لینکهای شما را به حالت HTTPS در میآورد و خطاهای مربوط به آن را رفع میکند.
یکی از مهمترین و ضرورترین افزونههای این روزها افزونه Really Simple SSL است که حتماً توصیه میکنیم روی سایت خود نصب و فعال کنید.
افزونه UpdraftPlus
سایت وردپرس شما هرروز درحال تغییر است، هرلحظه امکان دارد اتفاقی برای سایت شما بیافتد و داشتن یک بکاپ از کلیه اطلاعات شما بسیار ضروری است و وقتی حرف افزونه بکاپ گیری رایگان وردپرس باشد، نام بهترین این افزونهها یعنی UpdraftPlus به گوش میخورد. این افزونه تا به حال بیش از 2 میلیون نصب فعال داشته که امتیاز 4.8 را به خود اختصاص داده. توصیه میکنیم حتماً از این افزونه برای تهیه نسخه پشتیبان وردپرس استفاده کنید.
افزونه Autoptimize
افزونه Autoptimize به افزایش سرعت وردپرس شما کمک میکند تا فایلهای HTML, Css و Js وردپرس را بهینهتر کنید تا نهایت سرعت را برای سایت خود ایجاد کنید. این افزونه طرفداران زیادی دارد و درحال حاضر بیش از یک میلیون نصب فعال دارد که اعتبار این افزونه را نشان میدهد. ما پیشتر آموزش افزونه Autoptimize وردپرس را آماده کردهایم که میتوانید آنرا مطالعه کنید.
افزونه W3 Total Cache
استفاده از سیستم کش در وردپرس برای افزایش سرعت سایت یکی از مسائل ضروری است که باید به آن توجه کرد، چرا که سرعت سایت شما را دگرگون میکند، اگر شما قصد دارید تا بهترین تنظیمات برای سیستم کشینگ وردپرس را فعال کنید. افزونه W3 Total Cache را به شما معرفی میکنیم. این افزونه با نصب فعال +1 میلیون جایگاه خوبی بین وبمستران دارد به جرات میتوان گفت یکی از بهترین گزینهها برای اینکار است.
افزونه Smush
بیشتر حجم صفحات وردپرس را تصاویر دربر میگیرند، به همین خاطر برای اینکه سرعت سایت شما در بالاترین حد خود قرار داشته باشد، باید تصاویر را بهینه کنید، برای اینکار ما افزونه Smush را با بیش از یک میلیون نصب فعال پیشنهاد میدهیم، که به صورت کاملاً رایگان تصاویر شما را بدون افت کیفیت، کاهش حجم میدهد. ا
افزونه Akismet Anti-Spam
در وصف خوبی این افزونه همین بس که به طور پیشفرض روی وردپرس شما موجود است و شما کافیست این افزونه را فعال کنید تا از شر نظرات اسپم و جفنگ راحت شوید. این افزونه دارای +5 میلیون نصب فعال میباشد که کمک زیادی به جلوگیری از نظرات اسپم در وردپرس میکند. در فعالسازی این افزونه شک نکنید.
افزونه Wordfence Security
شاید بهتر باشد به فکر امنیت وردپرس هم باشیم، افزونه Wordfence Security به شما کمک میکند تا مسائل امنیت سایت خود را رفع کنید، امنیت وردپرس خود را ارتقاء دهید و از حمله هکرهای تا حد بسیار زیادی جلوگیری کنید. این افزونه در حال حاضر +3 میلیون نصب فعال دارد که عدد قابل توجهی است و با نصب آن میتوانید به راحتی مسائل امنیتی سایت خود را حل کنید.
افزونه Login LockDown
یکی از کارهای خرابکارانه در سایتها حملات DDos و بروت فورس است که هکرها برای ایجاد اختلال در سایتها ایجاد میکنند که معمولاً اینکار با اهداف مختلفی از جمله پیدا کردن رمز عبور مدیرکل سایت صورت میگیرد. بسیاری از سایتها بعد از وارد کردن 3 بار رمز اشتباه دسترسی شما را به سایت مسدود میکند که قابلیت بسیاری خوبی است. اگر قصد دارید همچین قابلیتی را به سایت خود اضافه کنید که اگر کاربری رمز عبور خود را تعداد دفعات زیادی به اشتباه وارد کرد دسترسی آن محدود شود، بهتر است از افزونه Login LockDown برای اینکار استفاده کنید.
افزونه Enable Media Replace
در بسیاری از موارد شما قصد دارید تا تصویری که قبلاً در پستها و صفحات مختلف خود بارگذاری کردهاید را جایگزین کنید. این کار بسیار زمانبر و آزار دهنده است، اما شما با نصب افزونه Enable Media Replace میتوانید به راحتی اینکار را انجام دهید و تصاویر خود را جایگزین کنید. این افزونه با 400 هزار نصب فعال جایگاه خوبی را بین وبمستران حرفهای کسب کرده است.
افزونه WP External Links
این روزها گاهی استفاده از لینکهای خارجی در مقالات امری است طبیعی و بسیاری از سایتها تمایل دارند تا این لینکها را به صورت نوفالو در سایت خود استفاده کنند. افزونه WP External Links به شما کمک میکند تا مدیریت خوبی روی لینکهای خارجی خود داشته باشید و به راحتی آنها را کنترل کنید. این افزونه مخصوصاً برای سایتهای محتوا محور پیشنهاد میشود.
افزونه Broken Link Checker
بعد از اینکه کمی وبسایت شما قدیمی میشود و محتوای زیادی در سایت شما بارگذاری میشود، لینکهای شکسته خودشان را نشان میدهند. این لینکها باعث کاهش رتبه سایت شما در گوگل و مشکلاتی سئو در وردپرس شما میشوند، پس بهتر است قبل از اینکه تاثیر منفی روی سایت شما بگذارند آنها را شناسایی کنید. برای اینکار کافیست از افزونه Broken Link Checker استفاده کنید فقط باید توجه داشته باشید که این افزونه فشار زیادی سمت سرور وارد میکند. به همین دلیل باید هرچند وقت یکبار آنرا فعال و بعد از آن غیرفعال کنید که مشکل در بارگذاری صفحات سایت خود نداشته باشید.
افزونه AddToAny Share Buttons
دکمههای اشتراک گذاری کمک میکنند تا محتوای شما بیشتر دیده شود و کاربران در شبکههای اجتماعی درباره سایت شما صحبت کنند. افزونه AddToAny Share Buttons به شما کمک میکند تا دکمه اشتراک گذاری در هرشبکهی اجتماعی که میخواهید را به سایت خود اضافه کنید. این افزونه وردپرس با 500 هزار نصب فعال توانسته جایگاه خوبی را در بین افزونه وردپرسی کسب کند.
افزونه Advanced Custom Fields
ساخت زمینه دلخواه باعث میشود تا وردپرس شما قابلیتهای بیشتر داشته باشد و امکاناتی که برای صفحات یا سایت خود نیاز دارید را به راحتی از این طریق اضافه کنید. افزونه Advanced Custom Fields به شما کمک میکند تا به راحتی زمینههای دلخواه پیشرفته ایجاد کنید. این افزونه در حال حاضر بیش از یک میلیون نصب فعال دارد و یکی از پرطرفدارترین و کاربردیترین افزونههای وردپرس محسوب میشود که شما برای سایت خود نیاز دارید.
افزونه وردپرس Code Snippets
همیشه اضافه کردن کدهای دلخواه به فایل Function.php
کمی دشوار بوده و یکی از مشکلاتی که بوجود خواهد آمد بعد از بروزرسانی قالب وردپرس است که تمام کدهایی که در فانکشن قرار دادهاید از بین میرود. اما افزونه Code Snippets به شما کمک میکند تا بدون بروز هیچگونه مشکلی کدهایی که قصد دارید در فایل فانکشن قالب قرار دهید را در این افزونه اضافه کنید و از سالم بودن کد اطمینان حاصل کنید. حتی بعد از بروزرسانی این کدها همچنان هستند و از بین نمیروند.
افزونه وردپرس Insert Headers and Footers
گاهی شما قصد دارید کدهای دلخواه خود را در Header و Footer سایت قرار دهید و قالب وردپرس شما از این ویژگی پشتیبانی نمیکند. از طرفی اگر به صورت دستی این کدها را در هدر و فوتر قرار دهید امکان اینکه با بروزرسانی این کدها از بین برود زیاد است. اما نگران نباشید، برای این مشکل میتوانید از افزونه Insert Headers and Footers استفاده کنید که به شما کمک میکند تا به راحتی کدهای دلخواه خود را در این بخشها قرار دهید.
افزونه وردپرسی Parsi Date
سیستم مدیریت محتوا وردپرس به طور پیشفرض از تقویم شمسی پشتیبانی نمیکند، به همین خاطر باید برای تقویم سایت خود از افزونه جانبی استفاده کنید که بهترین آنها افزونه Parsi Date است که فوقالعاده کاربردی و ساده طراحی شده است. شما کافیست این افزونه را نصب کنید تا از امکانات آن بهرمند شوید. این افزونه را به هر وبمستر ایرانی پیشنهاد میدهیم.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.