پاور کامپیوتر و نکات تعمیراتی آن (2)
در ادامه کار تعمیرات از طریق کنترل 5vsb به سراغ حالتی می رویم که این ولتاژ وجود نداشته باشد.
منظور از دیود بزرگ جلوی ترانس دیود شاتکی است که در خروجی ترانس vsb قرار دارد و سیم بنفش از خروجی آن 5 ولت را به مادر برد می برد.در این حالت یا دیود مذکور اتصال کوتاه شده است یا قلع مردگی دارد.
منظور از قسمت اولیه در چارت بالا قسمت اولیه مدار سوییچ کلی یا قسمت اولیه vsb است.
اگر هیچ کدام از این حالت ها نبود مطمینا مشکل از مدار vsb است که یکی از موارد زیر را شامل می شود.
مورد اول در چارت بالا در تمام پاورهای معتبر از جمله گرین وجود دارد.در مورد چک کردن ترانس نیز در نظر داشته باشید که فقط قسمت اولیه ترانس را به این صورت که مولتی متر باید بوق اتصال بین دو سر اولیه را داشته باشد تا مطمین شویم که اولیه دچار قطعی سیم پیچ نشده است.
بعد از چک کردن و عیب یابی از قسمت vsb به سراغ قسمت سوییچینگ اصلی می رویم . در این قسمت دو ترانزیستور (عموما c945 ) که در کنار ترانس وسط هستند از IC کنترلر فرمان قطع و وصل می گیرند و در ترانس ایجاد القا می کنند و در سمت ثانویه این ترانس توسط دو مقاومت 1 یا 2.2 اهم به پایه گیت فت های قدرت وصل می شوند و خروجی این فت ها به ترانس اصلی سوییچینگ می رود و در این ترانس القا می گردد. در خروجی این ترانس دیود های شاتکی با استفاده از سلف و خازن های مخصوص (به ازای هر ولتاژ یک خازن) ولتاژ های مورد نظر بدون ریپل را ایجاد می کنند.از این خروجی ها یک فیدبک از طریق مدار بیش از ولتاژ به IC کنترلر ارسال می گردد تا در صورت کم یا زیاد شدن غیر متعارف این ولتاژ ها خروجی این IC به ترانزیستور های C945 قطع می گردد و قسمت سوییچینگ کلا از کار می افتد.
در ادامه به نکات تکمیلی در تعمیر پاور اشاره خواهیم کرد:
- اگر به محض اتصال پاور به برق صدای سوت از پاور شنیده شد خازن 10 میکروفاراد 50 ولت را تعویض می کنیم در این حالت ممکن است به خاطر خرابی این خازن ولتاژ vsb به 8 یا 13 ولت نیز برسد که در این صورت خازن خروجی vsb به صورت موازی و ریپل گیر در خروجی این ولتاز در کنار سیم بنفش قرار دارد را نیز تعویض می کنیم.
- ولتاژ vsb با وجود عدم صدای سوت بالاتر از میزان مجاز است که در این حالت نیز مانند بالا عمل می کنیم.
- ولتاژ vsb درست می شود ولی باز هم پاور روشن نمی گردد در یان حالت به ترتیب دو ترانزیستور c945 ، مقاومت های کم اهم ورودی به IC کنترلر یا مقاومت کم اهم سر راه گیت فت های قدرت ، فت های قدرت ، دیود های شاتکی خروجی و سیم ها و خازن های خروجی را چک می کنیم.
- اگر بعد از اتصال به برق فن یک نیم دور بزند و متوقف شود نشان دهنده اعلام یک خطا به IC کنترلر از سوی مدار بیش از ولتاژ می باشد که در این حالت یک اتصالی در ثانویه ترانسفورماتور سوییچ وجود دارد.که ممکن است از خازن ها یا دیود های شاتکی خروجی یا اتصالی سیم ها به هم یا خم شدن قطعات بر روی هم و اتصال به یکدیگر باشد.
- اگر پاور سوت کشید و خازن تعویض شد ولی باز هم بعد از درست شدن ولتاژ vsb روشن نشد از مقاومتی است که بعد از دیود کوچک شاتکی ولتاژ تغذیه IC کنترلر را تامین می کند.
- اگر با لامپ تست هم پاور و هم لامپ تست با نور کم روشن شد ایراد از خازن های صافی در خروجی است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.