Static Route
Static Route: از جمله الگوریتم های مسیریاب در شبکه بوده و Routing Table در هر دو طرف بصورت Manually یا دستی تعریف می شود .
این نوعی از مسیر یابی Reliable بوده که Administrative Distance آن عدد یک میباشد و برای کانفیگ نمودن آن نیاز نیست Directly Connected Networks را برای آن تعریف کنیم؛ مثلا در توپولوژِی ذیل: برای روتر R1 نیاز نیست نتورک های 192.168.1.0/24 و 2.0/24 را برای آن تعریف نمائیم.
در توپولوژی بالا ما تمام روتر ها و کمپیوتر ها را آی پی داده و کانفیگ های مورد نیاز را انجام خواهیم داد.
ابتدا کانفیگ ها را از روتر R1 شروع میکنیم:
برای این کار ابتدا به روتر سیسکو از روش های مختلف ممکن وصل می شویم که در اینجا ما به روتر کانسول زدیم؛ و بعد از باز شدن صفحه ذیل؛ وارد با دستور Enable وارد مود بعدی شده و با دستور Configure Terminal وارد مود گلوبل کانفیگ شده و ابتدا نام Device را با دستور Hostname به R1 تغییر میدهیم. و سپس با استفاده از interface و مشخص نمودن انترفس مورد نظر وارد مود انترفس شده و برای آن آی پی تعریف میکنیم. و از دستور no shutdown برای فعال سازی پورت مورد نظر استفاده میکنیم.
مشابه همین کانفیگ را برای روتر R2 نیز انجام میدهیم با تفاوت اینکه hostname ، آی پی ها و نتورک آن متفاوت می باشد.
کانفیگ برای روتر R3 قرار ذیل میباشد:
بعد از تعریف آدرس های آی پی به انترفس های روتر؛ با دستور ذیل میتوانیم Static Route را در روتر های مورد نظر کانفیگ نمائیم
کانفیگ Static Route برای روتر R1:
برای اینکار از دستور ip route برای معرفی Network و Subnet آن استفاده نموده و متعاقبا Exit Interface یا درگاه خروجی آنرا نیز معرفی نموده و یا آی پی آنرا تعریف میکنیم.
برای روتر R2 نیز همین کانفیگ را با تعریف نتورک های غیر از Directly Connected انجام میدهیم.
کانفیگ Static Route برای روتر R3:
برای تست و آزمون اینکه ارتباط بین نتورک های مختلف ایجاد شده یا خیر! کامپیوتر ها را آی پی داده و ping می گیریم.
اکنون باید از تمامی روتر ها تمام توپولوژی را ping داشته باشیم! میریم سراغ یکی از این روتر ها تا تست را انجام بدهیم!
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.