Logging در تجهیزات سیسکو
Logging در تجهیزات سیسکو
هدف استفاده از لاگ های این است که ما بدانیم چه اتفاقی افتاده تا از آن جهت تی شوت و عیب یابی در شبکه استفاده کنیم. لاگ ها از جمله مهمترین و مفید ترین بخش ها در مانیتورینگ شبکه نیز میباشد که میتوانیم آنرا با دستور show logging تنظیم و مشاهده کنیم!
انواع Logging در تجهیزات سیسکو:
لاگ ها از جمله مهمترین بخش در عیب یابی و تی شوت می باشد که این لاگ ها در تجهیزات سیسکو به انواع ذیل می باشد:
-
Console Logging
این نوع از لاگ بصورت پیش فرض فعال می باشد؛ زمانیکه با کابل کانسول وارد سویچ یا روتر سیسکو می شویم تمام لاگ های تولید شده بطور مستقیم به ما نمایش داده خواهد شد. در صورتیکه بخواهیم آنرا غیر فعال نماییم؛ ابتدا وارد مد گلوبل کانفیگ شده سپس از دستور: no logging console استفاده می کنیم. گاهی اوقات شاید این لاگ ها آزاد دهند باشند، مثلا وقتی که شما دستوری را تایپ میکنید لاگ ها در خطوط که دستور را تایپ میکنید پدیدار می شود و باعث میشود شما در تایپ دستورات دچار اشتباه شوید. که برای حل این کار ابتدا وارد لاین کانسول شده سپس از دستور Logging Synchronous استفاده می کنیم.
-
Monitor Logging
این مد نیز به صورت پیش فرض فعال بوده و سویریتی لیول آن روی Debuggingتنظیم شده اما تا زمانیکه ما دستور وارد نکرده باشیم این لاگ ها نمایش داده نمی شوند.
-
Buffer Logging
در سویچ و روتر ها حافظه ای وجود دارد بنام Buffer که میتوانیم لاگ ها را در آنجا ذخیره نمائیم؛ که میتوانیم سایز این حافظه را تغییر دهیم اما بصورت پیش فرض روی 4096 byte تنظیم شده است.
در صورت پاک شدن این حافظه لاگ های قبلی پاک شده و لاگ های جدید جاگزین آن می شود که میتوان گفت عملکرد مشابه FIFO یا First IN First OUTE دارد.
برای تغییر در سایز بافر ابتدا وارد مود گلوبل کانفیگ شده از دستور logging buffered سپس سایز مورد نظر با واحد بایت وارد نموده و متعاقبا severity level آنرا مشخص می نمائیم. فراموش نباید کرد که حافظه بافر از پروسیسر میموری استفاده می نماید.
نکته: با هر بار تغییر سایز بافر لاگ های قبلی پاک می شوند و برای پاک کردن لاگ های قدیمی از دستور clear logging نیز میتوانیم استفاده نمائیم.
-
File Logging:
در حافظه بافر زمانیکه برق سویچ یا روتر ما قطع شود تمام لاگ های ذخیره شده پاک می شدند، اما با استفاده از فایل لاگینگ میتوانیم لاگ ها را به سمت Syslog Server ارسال کنیم.
-
Persistent Logging
این نوع از لاگینگ به صورت پیش فرض غیر فعال میباشد؛ زمانی ما از این نوع لاگ استفاده میکنیم که بخواهیم لاگ ها در صورت ریستارت شدن سویچ یا روتر پاک نشوند؛ زیرا این نوع از لاگینگ برای ذخیره لاگ ها از حافظه فلش استفاده می کند.
-
Trap Logging
این نوع از لاگینگ میزان شدت پیامها را تنظیم میکند و فرآیند ثبت وقایع را اعمال میکند.
چگونه log های تجهیزات سیسکو را پاک کنیم؟
با دستور Clear Counters میتوانید شمارنده های فعلی را پاک نموده و تمام اطلاعات ذخیره شده مربوطه به لاگ ها را پاک کنیم.
برای دانستن اینکه فعلا از چه لاینی لاگین شدیم از دستور who استفاده میکنیم!
چگونه ورود موفق و غیر موفق به روتر و یا سویچ سیسکو را ثبت کنیم؟
ابتدا با دستور configure terminal وارد مود گلوبل کانفیگ شده در ادامه از دستور Login on-success log برای ثبت لاگین های موفق و login on-failure log را برای ثبت ورود های غیر موفق استفاده می کنیم.
مقالات پیشنهادی
پک آموزشی ورود به دنیای مهندسی زیرساخت شبکه (CCNA)
پک آموزشی پیاده سازی سناریو های زیر ساخت شبکه در محیط لابراتوار (GNS3)
دوره آنلاین ورژن جدید CCNA (Exam 200-301)
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.